ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για κατηγοριοποίηση των υποθέσεων στη συνεδρία της ομάδας συντονισμού υποθέσεων διαφθοράς

Οδηγίες για κατηγοριοποίηση των υποθέσεων στη συνεδρία της ομάδας συντονισμού υποθέσεων διαφθοράς

Οδηγίες για κατηγοριοποίηση των υποθέσεων διαφθοράς δόθηκαν κατά την πρώτη συνεδρία της ομάδας συντονισμού διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων, την Πέμπτη (28/7).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας η ομάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα της ως ένας εξειδικευμένος μηχανισμός παροχής καθοδήγησης και συντονισμού ποινικής διερεύνησης σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς, καθώς και υποθέσεων που πιθανόν να εμπεριέχουν στοιχεία διαφθοράς.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται, δόθηκαν οδηγίες για κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση τη φύση τους και καταρτισμού καταλόγου υποθέσεων, ώστε η συνδρομή της Ομάδας στο ανακριτικό έργο να αρχίσει το συντομότερο.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίας προήδρευσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης, με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Σάββα Αγγελίδη, της προϊσταμένη της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ.), του Αστυνομικού Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Συντονισμού Διερεύνησης Υποθέσεων Διαφθοράς συστάθηκε τον Μάρτιο 2022, μετά από πρωτοβουλία των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, με όρους εντολής την εποπτεία, την καθοδήγηση και τον συντονισμό των διαδικασιών διερεύνησης σοβαρών ποινικών υποθέσεων διαφθοράς, με στόχο την υποβοήθηση του έργου των ανακριτικών Αρχών, στη βάση και των δράσεων που περιλαμβάνονται στο εθνικό οριζόντιο Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς.

Επικεφαλής της Ομάδας είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, ή ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ή εκπρόσωπός τους, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν έμπειροι λειτουργοί που έχουν οριστεί από τη Νομική Υπηρεσία, την ΜΟ.Κ.Α.Σ. και την Αστυνομία, ως εκπρόσωποί τους. Ad hoc συμμετοχή θα έχουν εκπρόσωποι άλλων Αρχών ή Οργανισμών του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, εκεί και όπου η εμπλοκή ή η ενημέρωσή τους κρίνεται απαραίτητη για τον χειρισμό συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία, η Ομάδα Συντονισμού Διερεύνησης Υποθέσεων Διαφθοράς θα συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς (που αποτελεί ξεχωριστά θεσμοθετημένο σώμα) με την κάθε Υπηρεσία να ενεργεί στον τομέα της αρμοδιότητάς της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top