ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας στενογράφων στο δικαστήριο Λεμεσού - Καταγγέλλουν πρόβλημα υποστελέχωσης

Δίωρη στάση εργασίας στενογράφων στο δικαστήριο Λεμεσού - Καταγγέλλουν πρόβλημα υποστελέχωσης

Πρόβλημα υποστελέχωσης καταγγέλλουν οι στενογράφοι του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, που κατήλθαν, το πρωί της Τετάρτης, σε δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας, κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλες επαρχίες.

Σε υπόμνημα τους, οι στενογράφοι του δικαστηρίου Λεμεσού αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως έχει ακουστεί επανειλημμένα πως θα γίνει πρόσληψη νέων δικαστών στη δικαστική υπηρεσία, εδώ και καιρό δεν έχουν γίνει προσλήψεις στενογράφων, για να μπορούν να εξυπηρετούν όλους τους δικαστές.

Διερωτώνται, επίσης, πως θα λειτουργήσει το σύστημα, εφόσον στον προϋπολογισμό του 2021 υπάρχουν 167 δικαστές και 113 στενογράφοι, ενώ σημειώνουν πως πρόσφατα έχουν σταλεί μεταθέσεις σε τρεις στενογράφους της Λεμεσού, για να καλύψουν τις ανάγκες του δικαστηρίου Λευκωσίας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζουν, από το 2007 μόνο στενογράφοι του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού μετατίθενται, τόσο στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου όσο και στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Κάτι τέτοιο, προστίθεται, «προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία και έξοδα στις στενογράφους της Λεμεσού και άνιση μεταχείριση μεταξύ των στενογράφων του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και των άλλων πόλεων».

Στο υπόμνημα τους οι στενογράφοι αναφέρουν ότι δεν ευσταθεί η δικαιολογία ότι στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού υπάρχουν περισσότερες στενογράφοι απ΄ ότι δικαστές, υποδεικνύοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 δικαστές, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο αυξάνονται σε 32, ενώ εργάζονται 26 στενογράφοι, αριθμός ο οποίος θα μειωθεί, αφού τρεις στενογράφοι μετατέθηκαν στη Λευκωσία.

Σημειώνουν ακόμη ότι έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός στενογράφων στη Λευκωσία χρησιμοποιούνται για άλλης φύσεως καθήκοντα, στα διάφορα Πρωτοκολλητεία του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας και για να δακτυλογραφούν διατάγματα και να εκτελούν καθήκοντα γραμματειακού προσωπικού. Το προσωπικό αυτό, προσθέτουν, θα έπρεπε να βρισκόταν στο πόστο που του είχε ανατεθεί, ώστε να μην χρειαστεί να μετατεθούν άλλοι στενογράφοι από τη Λεμεσό.

Παρά την προσπάθεια των στενογράφων για συνάντηση με την αρμόδια Αρχή, μέσω της Συντεχνίας τους, αυτό δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτό και υπογραμμίζουν πως το θέμα επείγει, καθώς οι τρεις στενογράφοι καλούνται να μετατεθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top