ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του», εξετάζει ο ΠΙΣ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του», εξετάζει ο ΠΙΣ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου αυτού», εξέτασε σε πρόσφατη συνεδρία του το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος αντηλλάγησαν απόψεις ειδικά για το θέμα της προβολής προσώπων που δεν είναι ιατροί και παρουσιάζονται ως τέτοιοι, «παραπλανώντας τους πάσχοντες συμπολίτες μας».

Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και ο ΠΙΣ έχει ήδη προβεί ήδη σε συγκεκριμένες καταγγελίες στην Αστυνομία.

Συζητήθηκε και μια άλλη εξ ίσου θλιβερή πτυχή του προβλήματος που αφορά την προβολή ιατρών που παρουσιάζονται με ειδικότητα, την οποία όμως δεν κατέχουν, ή εφαρμόζουν διάφορες μη αναγνωρισμένες διαγνωστικές ή θεραπευτικές μεθόδους και σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα ιατρικά μηχανήματα, ως θαυματουργά.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί «την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των πασχόντων συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, αντιεπιστημονική, επικίνδυνη και φυσικά παράνομη».

Καλεί, παράλληλα, τους πολίτες οι οποίοι εξαπατούνται «με οποιονδήποτε τρόπο από τσαρλατάνους να μην διστάσουν και να επικοινωνούν με τα αρμόδια όργανα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, αφού η δική τους συμβολή στην πάταξη αυτού του θλιβερού, επικίνδυνου και παράνομου φαινομένου είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία».

Τέλος, τα μέλη του ΠΙΣ αποφάσισαν ομόφωνα όπως συνεχίσουν τις συναντήσεις τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για επιτύχουν σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και συναντίληψης στην πάταξη του ιατρικού «τσαρλατανισμού» στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top