ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALPHA: Καθαρό προβάδισμα Χριστοδουλίδη- «Μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή

Δημοσκόπηση ALPHA: Καθαρό προβάδισμα Χριστοδουλίδη- «Μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή

Πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, καταγράφει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε νέα δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, που διενήργησε η εταιρία εταιρεία Rai Consultant για λογαριασμό του Alpha Κύπρου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την περίοδο 28 Ιουλίου μέχρι 03 Αυγούστου του 2022, σε 1009 άτομα ηλικίας άνω τον 18 ετών, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Η έρευνα έγινε με τυχαία πολυσταδιακή δειγματοληψία και για την υλοποίηση της έγιναν τηλεφωνικές συνεντεύξεις αλλά και ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια. Το στατιστικό λάθος ανέρχεται σε +-3% και το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών κατά τη διάρκεια της έρευνας ανήλθε στο 29,52%.

DHMOSKOPHSH

Σε ερώτηση για το πώς πάνε τα πράγματα στην Κύπρο, ποσοστό της τάξεως του 71% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε λάθος και συνεπώς διατηρήθηκε το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενο δημοσκόπηση του προηγούμενου Ιουνίου, ενώ 16% των πολιτών απάντησαν ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος, ενώ 13% απάντησε ότι τα πράγματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.


DHMOSKOPHSH

Σχετικά με την ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το 32% από τους πολίτες που απάντησαν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, το 36% όχι και τόσο ικανοποιημένοι, 25% αρκετά ικανοποιημένοι και μόλις το 7% πολύ ικανοποιημένοι.

DHMOSKOPHSH

Για το ποιον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή διεξαγόταν ο Α’ γύρος των Προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βγαίνει μπροστά με ποσοστό της τάξεως του 36,7%, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 12%, στη συνέχεια ο Αντρέας Μαυρογιάννης με 11,9%, ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 3,4% και ο Χρίστος Χρίστου με 2,3%. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωσε ποσοστό 1,7% ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,5% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Ποσοστό 1,4% των συμμετεχόντων έδωσε την απάντηση «άλλος». 

δημοσκοπηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου που διενεργήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο από τη ίδια εταιρία ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε ποσοστό 33,1%, ακολουθούμενος από τους Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12,5%, Αβέρωφ Νεοφύτου με 11,9%, Αχιλλέα Δημητριάδη με 4,9% και Χρίστο Χρίστου με 4,3%.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 19% από το ΑΚΕΛ, 64% από το ΔΗΚΟ, 78% από τη ΔΗΠΑ, 36% από τον ΔΗΣΥ, 58% από την ΕΔΕΚ και 26% από το ΕΛΑΜ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν αντλεί καμία ψήφο από το ΑΚΕΛ, 6% από το ΔΗΚΟ, 5% από την ΔΗΠΑ, 37% από τον ΔΗΣΥ, 5% από την ΕΔΕΚ και 8% από το ΕΛΑΜ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 60% από το ΑΚΕΛ, 3% από το ΔΗΚΟ, 2% από τον ΔΗΣΥ και 8% από την ΕΔΕΚ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΚΚΚ

ΚΚΚ

Στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, ποσοστό της τάξεως του 56,8% συγκεντρώνει ο πρώτος, έναντι 19,7 που συγκέντρωσε ο ίδιος. Επίσης στο ίδιο σενάριο 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 6,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 4,2% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, ενώ 2,2% δεν απάντησαν.

ΚΚΚ

Σε άλλη περίπτωση που στον δεύτερο γύρο βρεθούν Χριστοδουλίδης – Αβέρωφ, ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 55,6% έναντι 16,5% του δεύτερου, ενώ στο 10,8% είναι οι αναποφάσιστοι, 7% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 8% ότι δεν θα ψήφιζαν και τέλος 2,2% δεν απάντησαν.

ΚΚΚΚ

Στο τρίτο σενάριο που θέλει να βρεθούν απέναντι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Μαυρογιάννης βγαίνει μπροστά με 34,4% έναντι 27,6% του Αβέρωφ, 12,8% θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 11,1% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2% δεν απάντησαν.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στην ερώτηση για το ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές, ανεξαρτήτως με την δική τους ψήφο, 49% απάντησαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, 19% ο Αβέρωφ Νεοφύτου και 5% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ποσοστό της τάξεως του 27%, απάντησαν δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

ΚΚΚΚ

Πηγή Δημοσκόπησης: ALPHA
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top