Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά τα ζώα επιτρέπεται να έχεις στην Κύπρο - Δείτε τον σχετικό πίνακα

Αυτά τα ζώα επιτρέπεται να έχεις στην Κύπρο - Δείτε τον σχετικό πίνακα

Σάλο και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγριόγατου Berton, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ποικίλα ερωτήματα αναφορικά με τη νομοθεσία για τα ζώα στην Κύπρο.  

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», δεν υπάρχει αναλυτική λίστα με τα ήδη ζώων που απαγορεύονται στην Κύπρο καθώς οτιδήποτε δεν συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς της σχετικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στην Κύπρο.

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος «σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε ό,τι αφορά τα ζώα συντροφιάς, αυτά μπορούν να εισέρχονται στην Κύπρο μόνο από συγκεκριμένα σημεία εισόδου. Ζώα τα οποία ανήκουν σε είδη που καλύπτονται από τη σύμβαση για το διεθνές εμπόριο των ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση, επιτρέπεται να εισέλθουν στην επικράτεια της Κυπριακή Δημοκρατίας μόνο μέσω των Διεθνών Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου και των λιμένων Λεμεσού και Λάρνακας.

Οι φυλές σκύλων, οι οποίες δεν επιτρέπεται να εισέρθουν στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως της χώρας προελεύσεως είναι:

Pit Bull Terrier ή American Pit Bull

Japanese Tosa ή Tosa Inu

Dogo Argentino ή Argentinian Mastiff

Fila Brasileiro ή Brazilian Mastiff

Σκύλοι και γάτες από τη Μαλαισία (Χερσόνησο) απαγορεύεται να εισέλθουν στην Κύπρο εκτός εάν συνοδεύονται από πιστοποιητικό υγείας από τις Κτηνιατρικές Αρχές της Μαλαισίας, που να επιβεβαιώνει ότι ο σκύλος ή γάτα:

(α) δεν έχει έλθει σε επαφή με χοίρους τουλάχιστον για 60 ημέρες πριν από την εξαγωγή,

(β) δεν έχει διαμείνει σε εκμεταλλεύσεις, όπου κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 60 ημερών έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της νόσου Nipah και

(γ) έχει υποβληθεί με αρνητικό αποτέλεσμα σε δεσμευτική δοκιμή ELISA για την ανίχνευση των IgG που διεξήχθη σε ένα εργαστήριο εγκεκριμένο από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές για δοκιμή αντισωμάτων κατά των ιών της νόσου Nipah, σε δείγμα αίματος που ελήφθη εντός δέκα ημερών από την εξαγωγή.

Η απαγόρευση δεν εφαρμόζεται σε σκύλους και γάτες υπό διαμετακόμιση, υπό τον όρο ότι τα ζώα αυτά δεν εξέρχονται από τον χώρο του διεθνούς αερολιμένα.

Γάτες από την Αυστραλία απαγορεύεται να εισέλθουν στην Κύπρο εκτός εάν συνοδεύονται από πιστοποιητικό από τις Κτηνιατρικές Αρχές της Αυστραλίας που να επιβεβαιώνει ότι οι γάτες δεν έχουν διαμείνει σε εκμεταλλεύσεις, όπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 ημερών έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της νόσου Hendra.

Η απαγόρευση δεν εφαρμόζεται σε γάτες υπό διαμετακόμιση, υπό τον όρο ότι τα ζώα αυτά δεν εξέρχονται από τον χώρο του διεθνούς αερολιμένα.

Να σημειωθεί πως η είσοδος στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ζώων συντροφιάς ανεμβολίαστων κατά του ιού της λύσσας απαγορεύεται, ανεξαρτήτως της χώρας προελεύσεως. Το ζώο πρέπει να έχει εμβολιασθεί κατά του ιού σε ηλικία τουλάχιστον 12 εβδομάδων».

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα είδη ζώων, σύμφωνα με τους περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων  (Κατοχή και Πώληση Ζώων) κανονισμούς του 2021, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν από τη Βουλή, αυτά που επιτρέπονται να κατέχονται στην Κύπρο είναι τα ακόλουθα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias: Κάνει στροφή προς Κύπρο; - Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Έξυπνοι μετρητές: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους - Θα μπορείς να ξέρεις αν σου κλέβουν ρεύμα - Όλα τα οφέλη

E-kalathi: Έτσι θα έμοιαζε η εφαρμογή - Οι επιλογές που θα είχαν οι καταναλωτές

Έγραφαν με σπρέι στους τοίχους – Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν Αστυνομικούς – Συνελήφθη ένα πρόσωπο

Ώρα αποφάσεων για Χλώρακα – Σηκώνει μανίκια ο Πρόεδρος

Αποδιασωληνώθηκε και επικοινωνεί με το περιβάλλον το θύμα της απόπειρας φόνου στην ΠάφοΕπιβεβαίωση ThemaOnline: Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα η Δόξα Κωμοδρόμου

Επιβεβαίωση ThemaOnline: Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα η Δόξα Κωμοδρόμου

Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί κι επίσημα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το ThemaOnline από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top