ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βεβιασμένη» η αναφορά ότι η πυρκαγιά στην Πελαθούσα ξεκίνησε από παράνομο σκυβαλότοπο

«Βεβιασμένη» η αναφορά ότι η πυρκαγιά στην Πελαθούσα ξεκίνησε από παράνομο σκυβαλότοπο

«Βεβιασμένη» χαρακτήρισε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου την αναφορά ότι εστία της πυρκαγιάς στην Πελαθούσα, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, ήταν παράνομος σκυβαλότοπος, σημειώνοντας ότι διεκπεραιώνεται εντατική δουλειά από την Επαρχιακή Διοίκηση σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως ως Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, διαθέτουν ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ κάθε χρόνο το οποίο κατανέμουν στις κοινότητες, ανάλογα με τις εργασίες που κάνουν για καθαριότητες.

Επίσης είπε ότι έγινε καταγραφή όλων των αυθαίρετων χώρων εναπόθεσης οικοδομικών και άλλων αδρανών υλικών, εξηγώντας πως δεν πρόκειται πάντα για σκυβαλότοπους. Με βάση την καταγραφή που έγινε από τις Επαρχιακές Διοικήσεις, το Υπουργείο Γεωργίας επιχορηγεί τις κοινότητες συνήθως με ποσά από 2.000 έως 4.000 ευρώ για να κάνουν καθαριότητες, πρόσθεσε.

Ήδη έγιναν αρκετές ενέργειες από τις τοπικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα και επίσης επιβλέπει και το Τμήμα Περιβάλλοντος, συμπλήρωσε.

Η κ. Λάμπρου εκτίμησε πως τα τελευταία δύο χρόνια έγινε αρκετή δουλειά σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και την αποτροπή του φαινομένου, σημειώνοντας πως μπορεί η κατάσταση να μην είναι άριστη και να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά έχει παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση.

Εκτίμησε ακόμη πως «η αρχική αναφορά ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά από παράνομο σκυβαλότοπο στην Πελαθούσα ήταν βεβιασμένη». «Είχα διερευνήσει το θέμα με τον κοινοτάρχη και διαφάνηκε ότι στο αργάκι από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά φαίνεται να υπήρχαν κάποια οικοδομικά υλικά σπασμένα, όπως κεραμίδια, και κάποια κλαδέματα». Η βεβιασμένη αναφορά για το σκυβαλότοπο της Πελαθούσας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο και γίνεται διερεύνηση από την Αστυνομία, συμπλήρωσε.

Με την ευκαιρία αυτή η κ. Λάμπρου κάλεσε το κοινό να επιδεικνύει σεβασμό στο περιβάλλον και να μην απορρίπτει άχρηστα αντικείμενα σε μη εγκεκριμένους χώρους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top