ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Η ευημερία των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε ένα κοινωνικό κράτος»

Α. Μαυρογιάννης: «Η ευημερία των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε ένα κοινωνικό κράτος»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού "Hope For Children", πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο «Σπίτι του Παιδιού».

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την πολύπλευρη δράση και το σημαντικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός "Hope For Children" και το «Σπίτι του Παιδιού», για την ασφάλεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της ευημερίας τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η αύξηση των φαινομένων βίας και εθισμού στο διαδίκτυο την περίοδο της πανδημίας, ενώ κατατέθηκαν εισηγήσεις για αντιμετώπισή τους. Υψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού, είναι επίσης η βελτίωση των διαδικασιών υποδοχής ανήλικων μεταναστών στην Κύπρο και η κάλυψη των αυξημένων αναγκών στήριξης αυτών των παιδιών.

Αρκετά από τα δικαιώματα των παιδιών εξακολουθούν να καταπατώνται καθημερινά, με τους θεσμούς και τις υπηρεσίας του κράτους σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις να είναι ελλιπείς, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε πολλαπλούς κινδύνους. Ως εκ τούτου, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έχουν ισχυρό ρόλο να επιτελέσουν για να καλύψουν τα κενά που αφήνει πίσω του το κράτος προνοίας.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, η προστασία και η ευημερία των παιδιών, αποτελούν προτεραιότητα σε ένα κράτος που θέλει να ονομάζεται σύγχρονο, ευρωπαϊκό και κοινωνικό. Το κράτος οφείλει να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών, που απορρέουν από τη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ και να ενισχύει τις δομές και τους θεσμούς που διαθέτει, ενισχύοντας παράλληλα τις ΜΚΟ που μάχονται για την προάσπισή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΑποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Αποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών, όταν ο ένας επιτέθηκε στον άλλον με άσεμνο και χυδαίο τρόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top