ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Η ευημερία των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε ένα κοινωνικό κράτος»

Α. Μαυρογιάννης: «Η ευημερία των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε ένα κοινωνικό κράτος»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού "Hope For Children", πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο «Σπίτι του Παιδιού».

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την πολύπλευρη δράση και το σημαντικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός "Hope For Children" και το «Σπίτι του Παιδιού», για την ασφάλεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της ευημερίας τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η αύξηση των φαινομένων βίας και εθισμού στο διαδίκτυο την περίοδο της πανδημίας, ενώ κατατέθηκαν εισηγήσεις για αντιμετώπισή τους. Υψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού, είναι επίσης η βελτίωση των διαδικασιών υποδοχής ανήλικων μεταναστών στην Κύπρο και η κάλυψη των αυξημένων αναγκών στήριξης αυτών των παιδιών.

Αρκετά από τα δικαιώματα των παιδιών εξακολουθούν να καταπατώνται καθημερινά, με τους θεσμούς και τις υπηρεσίας του κράτους σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις να είναι ελλιπείς, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε πολλαπλούς κινδύνους. Ως εκ τούτου, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έχουν ισχυρό ρόλο να επιτελέσουν για να καλύψουν τα κενά που αφήνει πίσω του το κράτος προνοίας.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, η προστασία και η ευημερία των παιδιών, αποτελούν προτεραιότητα σε ένα κράτος που θέλει να ονομάζεται σύγχρονο, ευρωπαϊκό και κοινωνικό. Το κράτος οφείλει να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών, που απορρέουν από τη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ και να ενισχύει τις δομές και τους θεσμούς που διαθέτει, ενισχύοντας παράλληλα τις ΜΚΟ που μάχονται για την προάσπισή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top