ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με την Ευρωβουλεύτρια των Γερμανών Πρασίνων είχε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Συνάντηση με την Ευρωβουλεύτρια των Γερμανών Πρασίνων είχε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, μαζί με την Henrike Hahn - Ευρωβουλεύτρια με τους Γερμανούς Πράσινους. Η Henrike Hahn έχει σημαντική δράση στην Ευρωβουλή και είναι μέλος των επιτροπών Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο, τον ρόλο της Τουρκίας και τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ, τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στις γειτονικές χώρες και την ρύπανση της ανατολικής Μεσογείου αλλά και το θέμα που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μέσα στο πλαίσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των Πρασίνων Κομμάτων Κύπρου και Γερμανίας και οι πολιτικές μερικών ευρωπαϊκών χωρών για τη στήριξη των ανθρώπων του τομέα του πολιτισμού, αλλά και της σύνταξής τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Henrike Hahn και τόνισε πως: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα και οι γνώσεις και συμβουλές της Henrike ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμες. Αυτά σε συνδυασμό με τις ευθύνες της στην Ευρωβουλή για την οικονομία και τη διασύνδεση της βιομηχανίας με το περιβάλλον, όπως και η πολύχρονη συμμετοχή της σε διάφορα πόστα στους Γερμανούς Πρασίνους την κάνουν ένα πολύτιμο σύμβουλο και σύμμαχο για το Κίνημα και την ευχαριστώ ξανά για το χρόνο που μας αφιέρωσε».

Σε δηλώσεις της η Ευρωβουλεύτρια Henrike Hahn αναφέρει πως: «Η Κύπρος είναι ένα σημαντικό κράτος μέλος της ΕΕ και η Ευρώπη ενδιαφέρεται για μια σταθερή, ειρηνική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη. Η Τουρκική προκλητικότητα σε καμία περίπτωση δεν θα το αλλάξει αυτό. Επίσης η Κύπρος θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των κλιματικών και περιβαλλοντικών στόχων της ΕΕ και έχει έννομο συμφέρον να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, καθώς θα επηρεάζεται ακόμη περισσότερο από αυτήν τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοπέμπτου για την εμπειρογνωμοσύνη του σε σημαντικά περιβαλλοντικά και πολιτικά θέματα. Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση και μια ανταλλαγή πληροφοριών για σημαντικά ζητήματα, όπως η αύξηση του ενεργειακού κόστους, η ενεργειακή ασφάλεια, η ενεργειακή φτώχεια, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η σημασία της επιτάχυνσης της εφαρμογής της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ στην Ευρώπη.

Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον κ. Θεοπέμπτου για να συμβάλω σε μια επιτυχημένη πράσινη μετάβαση που θα ωφελήσει ιδιαίτερα την Κύπρο».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top