ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Οι υποψήφιοι ποντάρουν στην επαφή με τον κόσμο και την προβολή θέσεων

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Οι υποψήφιοι ποντάρουν στην επαφή με τον κόσμο και την προβολή θέσεων

Προς δύο κατευθύνσεις κινούνται οι ενέργειες των επιτελείων των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές: Από τη μια θέλουν να κινητοποιήσουν δυνάμεις ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους φίλους και υποστηρικτές τους κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, και από την άλλη, θέλουν να βγουν μπροστά στην κοινωνία προσβλέποντας σε αύξηση της εκλογικής τους επιρροής, απευθυνόμενοι και σε κοινά, που κινούνται σε όλους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερα οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας προγραμματίζουν να απευθυνθούν πέραν των κομμάτων που τους υποστηρίζουν αλλά την ίδια ώρα θέλουν πάση θυσία να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των κομματικών ψηφοφόρων.

Ανάδειξη έργου από Αβέρωφ

Στον ΔΗΣΥ εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την προσέλευση στην εκδήλωση των φίλων και υποστηρικτών του υποψήφιου για την προεδρία, προέδρου της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λευκωσία. Παρότι έγινε στη σκιά των πρόσφατων καταγγελιών για τις εισφορές από επενδυτές, που κατέληξαν στο κομματικό ταμείο, η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, σύμφωνα με στελέχη της Πινδάρου, τα οποία εκτιμούν ότι με οργανωτική και επικοινωνιακή δουλειά η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου θα κερδίσει το στοίχημα για πέρασμα στον δεύτερο γύρο. Στελέχη του ΔΗΣΥ αναγνωρίζουν ότι η πρόταση για Συνταγματική Αναθεώρηση που εξήγγειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις, ωστόσο θεωρούν ότι έστειλε το μήνυμα ότι ο πρόεδρος της παράταξης τολμά και ρισκάρει να βάλει στην ατζέντα θέματα υψίστης σημασίας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναδιπλώθηκε μερικώς αποσύροντας από την πρότασή του, τον τίτλο του Βοηθού Προέδρου.

Πυλώνας της προεκλογικής στρατηγικής του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και βεβαίως η προώθηση αιτημάτων οργανωμένων συνόλων, κοινοτήτων και επηρεαζομένων ομάδων. Τα στελέχη του κόμματος με κυβερνητικό αξίωμα θα αποτελέσουν την προμετωπίδα της καμπάνιας με μότο ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο συνεχιστής μιας κυβέρνησης, η οποία παρά τα λάθη, παράγει έργο και δίδει λύσεις σε μείζονα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τρέχει ο Μαυρογιάννης

Στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της προεκλογικής εκστρατείας παρόλον ότι δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Ο υποψήφιος συνεχίζει τις συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα, επαγγελματικές ομάδες και ΜΚΟ, ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών, που θα τον βοηθήσουν να διαμορφώσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Η συνέχεια προβλέπει παρουσίαση των προεκλογικών του θέσεων παράλληλες επαφές όλη την ελεύθερη Κύπρο. Στο ΑΚΕΛ η οργανωτική δουλειά μπήκε σε τροχιά υλοποίησης με όρο εντολής τη μέγιστη κινητοποίηση, που θα φέρει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πυλώνας της στρατηγικής του κόμματος είναι η συνέχιση του σφυροκοπήματος της κυβέρνησης σε όλα τα ανοικτά μέτωπα και ασφαλώς, η ανάδειξη των πολιτικών και άλλων παρεμβάσεων που γίνονται από το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης κυρίως στο επίπεδο της Βουλής, για την αναζήτηση λύσεων στα θέματα αιχμής, με πρώτο το ζήτημα της ακρίβειας. Δυναμικά θα συνεχίσει το ΑΚΕΛ στα ζητήματα που προκαλούν πίεση σε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, όπως το θέμα των χρυσών διαβατηρίων και ευρύτερα τη διαφθορά, τις παρακολουθήσεις και άλλα.

Mε λεωφορείο σε όλη την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης

Ωρα ανακοινώσεων στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες και τους χώρους των εκδηλώσεων για την παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι συνεργάτες του επενδύουν στις επαφές πρόσωπο με πρόσωπο του υποψηφίου με τους πολίτες, θεωρώντας ότι αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Η συνεργασία με τα επιτελεία του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, στο οργανωτικό και το επικοινωνιακό κομμάτι βρίσκεται σε καλό στάδιο και η προσοχή στρέφεται τώρα στην δημοσιοποίηση των προγραμματικών θέσεων, μέσα από θεματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κύπρο και θα λειτουργήσουν ως ορόσημα για την οργανωτική αντεπίθεση προς την κοινωνία. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη άρχισε να δημοσιοποιείται από χθες, ανά θεματική ενότητα στην ιστοσελίδα του (www.christodoulides2023.com), η οποία θα λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας για όλες τις δραστηριότητές του.

Παράλληλα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αρχίζει από σήμερα Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου την περιοδεία του στις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, με αφετηρία την δικοινοτική κοινότητα Πύλας, την οποία θα επισκεφθεί στις 16.30. Θα ακολουθήσουν Ορόκλινη, Κελλιά και Τρούλοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top