ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα εκδίδει εξώδικα η αστυνομία σε όσους σταθμεύουν σε παρκινγκ αναπήρων και δεν κατέχουν το μπλε δελτίο

Θα εκδίδει εξώδικα η αστυνομία σε όσους σταθμεύουν σε παρκινγκ αναπήρων και δεν κατέχουν το μπλε δελτίο

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου καλεί τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης που προορίζονται για ΑμεΑ να τοποθετούν πάντα το μπλε δελτίο στάθμευσης στο ταμπλό του οχήματος που χρησιμοποιούν, αφού διαφορετικά η αστυνομία έχει την υποχρέωση να εκδίδει εξώδικο πρόστιμο.

Σε ανακοίνωση η Οργάνωση αναφέρει ότι είναι σημαντικό τα ΑμεΑ να τηρούν τις πρόνοιες τις σχετικής νομοθεσίας η οποία δίνει το δικαίωμα στάθμευσης στους μπλε χώρους στάθμευσης. Τα δικαιώματα, σημειώνεται, συνοδεύονται με υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να τηρούν τα ΑμεΑ υπεύθυνα "για να απαιτούμε η πολιτεία να μεριμνά για την πιστή και αυστηρή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων μας".

Η  νομοθεσία προνοεί ότι ‘το δελτίο στάθμευσης τοποθετείται στο πάνω μέρος του ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου και το μπροστινό μέρος του δελτίου που φέρει αναπηρικό σήμα πρέπει να είναι ορατό’. Επιπλέον προνοεί ότι ‘η χρήση του δελτίου στάθμευσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ από το δικαιούχο του δελτίου σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο μεταφέρει αυτόν’.

Η αστυνομία ή οι δημοτικοί τροχονόμοι δεν έχουν την υποχρέωση να διαγράφουν εξώδικα, τα οποία ΑμεΑ ισχυρίζονται ότι ενώ στάθμευσαν σε μπλε χώρο στάθμευσης τους εκδόθηκαν, επειδή για διάφορους λόγους δεν τοποθέτησαν το μπλε δελτίο στάθμευσης στο ταμπλό του οχήματος τους.

Η Οργάνωση ευχαριστεί επίσης την Αστυνομία για τον ζήλο που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα για καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης σε χώρους που προορίζονται για ΑμεΑ.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top