ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτική δωρεάν εκπαίδευση από τη νηπιακή ηλικία - Οι θέσεις του Μάριου Ηλιάδη

Υποχρεωτική δωρεάν εκπαίδευση από τη νηπιακή ηλικία - Οι θέσεις του Μάριου Ηλιάδη

Τις θέσεις του για την εκπαίδευση, αναπτύσσει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ηλιάδης «εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Τα χαμόγελα που πλημμύρισαν σήμερα το πρωί τις σχολικές αίθουσες, ας παραμείνουν για πάντα σχηματισμένα στα πρόσωπα των παιδιών μας. 

Δυστυχώς ακόμα μία χρονιά δεν άρχισε με τις πιο θετικές ενδείξεις, καθώς σύμφωνα και με δηλώσεις της Προέδρου της ΠΟΕΔ, πολλές σχολικές μονάδες παραμένουν υποστελεχωμένες από πλευράς εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να εισακούσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μας και να χαράξει εκείνες τις στρατηγικές που θα δώσουν ώθηση στην Παιδεία.

Επαναφέρω την πρότασή μου για θεσμική κατοχύρωση τεσσάρων κοινωνικών δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και της Παιδείας. Η πρότασή μου αυτή υποδεικνύει όπως το βάρος της Παιδείας, μεταφερθεί και στη βρεφονηπιακή, προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση. Να εγκύψουμε και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη ηλικία όπου διαπλάθεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου, επιχειρώντας να μεταλαμπαδεύσουμε αρχές και αξίες στα παιδιά μας, παρά μόνο γνώσεις.

Να εμβαθύνουμε στην αναγκαιότητα της αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης για το συνάνθρωπό μας, του σεβασμού για το περιβάλλον, στον αλτρουισμό και στην αλληλεγγύη και άλλες τόσες αρχές και αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν μία σύγχρονη κοινωνία. Αυτός είναι ο δρόμος για ν’ αποκτήσει η κοινωνία μας τους ανθρώπους που ονειρευόμαστε και όχι μ’ ευχολόγια.

Παράλληλα εισηγούμαι την υποχρεωτική και δωρεάν εκπαίδευση από τη νηπιακή ηλικία, ακριβώς για να επιτύχουμε όσα αναφέρω πιο πάνω. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ασφαλώς πολλαπλά οφέλη ευρύτερα για την κοινωνία, αφού θ’ απελευθέρωνε τους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες, από την ανάγκη συνεχούς φύλαξης και προστασίας των παιδιών τους στη συγκεκριμένη ηλικία και θα μπορούσαν να επιστρέφουν στο ενεργό εργατικό δυναμικό του Κράτους, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top