ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που έδωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για το Μαρί

Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που έδωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για το Μαρί

Η έκρηξη στην ναυτική βάση που δολοφόνησε 13 ανθρώπους βούλιαξε μαζί και την οικονομία της Κύπρου.

Η συνολική ζημιά από την θανατηφόρα έκρηξη στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί πριν από 4 χρόνια, σαν σήμερα, υπολογίζεται πέραν του 1 με ενάμιση δις ευρώ, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές .

H ζημιά στη ναυτική βάση κοντά στο Ζύγι στην περιοχή Λεμεσού, που έστειλε στον θάνατο 13 ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά και 61 άτομα, 14  εξ αυτών σοβαρά, ανήλθε στο μισό δις και αφορούσε την καταστροφή της βάσης, την ζημιά στο σταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού , την ζημιά σε υποστατικά της περιοχής και διάφορες διορθώσεις και ιατρικά έξοδα .

Ενάμιση δις η ζημιά

 Εάν όμως ληφθεί υπόψη και η ζημιά στην οικονομία από την μείωση της παραγωγικότητας, τις ζημιές σε διάφορες βιομηχανίες , μερικές από τις οποίες αναγκάστηκαν να απολύσουν και κόσμο, ακόμη και η αγορά ρεύματος από τα κατεχόμενα, η συνολική ζημιά από την έκρηξη στο Μαρί στις 5.40 π.μ στις 11 Ιουλίου 2011, ανέρχεται γύρο στο ενάμιση δις.

Το κόστος των ενάμιση δις το πλήρωσαν ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες υπέστησαν το βάρος κάποιου σημαντικού κόστους, οι φορολογούμενοι πολίτες και το κράτος.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες σε κάποιον βαθμό αρνιούνταν αρχικά να πληρώσουν διότι, αμφισβητούσαν εάν η έκρηξη θεωρείτο ατύχημα, έχουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, πληρώσει το συνολικό ποσό των 357 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά απαιτήσεις σε περιουσία και όχι αυτοκίνητα ή οτιδήποτε απαιτήσεις για ασφάλειες ζωής ή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα η ασφαλιστική εταιρία Ατλάντικ πλήρωσε αποζημιώσεις γύρο στα 132 εκατομμύρια ευρώ στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ δόθηκαν αποζημιώσεις και για ζημιές σε σπίτια και τροχόσπιτα στην γύρο περιοχή από άλλες ασφαλιστικές.

Πηγή: εφημερίδα «24» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top