ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Αβέρωφ: «Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Το πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα» επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή και κ. Μάρκο Κληρίδη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Εκ μέρους του Κέντρου Αξιολόγησης «Μοναδικά Χαμόγελα» η Πρόεδρος κ. Κάτια Κυριάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Να σας καλωσορίσω στο πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης Μοναδικά Χαμόγελα, ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων μόλις πέρσι που ήταν και η επίτευξη του απώτερου στόχου του Συνδέσμου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήρθατε στον χώρο μας να δείτε από κοντά τη δουλειά που γίνεται εδώ και ελπίζω ότι έχετε καταλάβει τι γίνεται εδώ και τι χρειάζονται τα μοναδικά χαμόγελα μας για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνατότητες τους».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί με τους συνεργάτες μου εδώ σε ένα μοναδικό κέντρο τα «Μοναδικά Χαμόγελα». Θέλω να συγχαρώ εσάς και τους συνεργάτες σας. Να συγχαρώ με την ευκαιρία το παγκύπριο κίνημα εθελοντών. Μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και εργασία, συμπληρώνεται το κοινωνικό κράτος.

Όμως πρέπει το κράτος να είναι αρωγός στις εξαιρετικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Ζούμε σε μία εποχή που τα προβλήματα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται και χωρίς τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με το κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο. Το 2022 παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, η Κύπρος μας κατάφερε τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος που επιβλήθηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων το 2012 να αποκατασταθούν σχεδόν πλήρως αλλά και ένα ευρύ δίκτυ κοινωνικής προστασίας επιπρόσθετα να έχει δημιουργηθεί. Θέλω να επαναλάβω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Και πάλι τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και είμαι σίγουρος όπως δίδετε τα παιδιά με χαμόγελο αλλά και τους γονείς με μία ικανοποίηση ότι υπάρχει ένα αξιόλογο ίδρυμα που στηρίζει στο να βελτιωθούν οι ικανότητες αυτών των παιδιών με αυτές τις πολύ δύσκολες παθήσεις. Το χαμόγελο είναι αυτό που προσθέτει αξία στη ζωή μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top