ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κολοκασίδης: «Λυπηρή η απόφαση του ΣτΕ για την Τ. Λοϊζίδου αλλά και η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ»

Γιώργος Κολοκασίδης: «Λυπηρή η απόφαση του ΣτΕ για την Τ. Λοϊζίδου αλλά και η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ»

Λυπηρή χαρακτήρισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, την απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδδου, ενώ λυπηρή χαρακτήρισε και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το θέμα αυτό

Ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι θεωρεί απαράδεκτη την αναφορά στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για ευθύνη όσων προσπαθούν να επιλύσουν το περιουσιακό “με δικαστικά μέσα”, λέγοντας ότι το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αποκατάσταση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων με όλα τα σύννομα μέσα. «Και βεβαίως η προσφυγή στο ΕΔΑΔ είναι ένα από αυτά τα μέσα. Είναι απαράδεκτο μια πολιτική δύναμη να υπονοεί ότι θα πρέπει να μην διεκδικούνται τα καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφήνονται απλώς στη βούληση και τους συμβιβασμούς των κυβερνήσεων», αναφέρει.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης θεωρεί ότι αυτό που υπονοείται είναι κάτι χειρότερο: «είναι η αποδοχή του οικτρού συμβιβασμού που έγινε από τον τότε πρόεδρο Χριστόφια, όσο και από τον νυν πΠόεδρο Αναστασιάδη, οι οποίοι αποδέχθηκαν την απεμπόληση του περιουσιακού δικαιώματος των προσφύγων». Είναι οι Κυβερνήσεις και δη η δική μας κυπριακή Κυβέρνηση που πρέπει να σταθεί και να αγωνιστεί δίπλα στους πρόσφυγες, και όχι οι πρόσφυγες που πρέπει να καταπιούν τους απαράδεκτους συμβιβασμούς των κυβερνήσεων ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top