ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Τσαπής: Ασίγαστη φωνή της συλλογικής μας συνείδησης το μεγαλείο της θυσίας των ηρώων μας

Νίκος Τσαπής: Ασίγαστη φωνή της συλλογικής μας συνείδησης το μεγαλείο της θυσίας των ηρώων μας

Μπορεί η θυσία των ηρώων μας να παραμένει μέχρι σήμερα αδικαίωτη, ωστόσο το μεγαλείο της λειτουργεί ως ασίγαστη φωνή της συλλογικής μας συνείδησης, καλώντας μας επιτακτικά να εκπληρώσουμε το χρέος μας προς αυτούς και προς τη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας, δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Τσαπής.

Μιλώντας στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων αστυνομικών Χριστάκη Γεωργίου και Αρέστη Σεργίου, που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974, το οποίο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νατάς, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως οφείλουμε όλοι μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουμε μέγιστη εθνική ευθύνη και να προασπιστούμε τον τόπο και την κοινωνία.

Πρόσθεσε πως η θυσία των παλληκαριών της Νατάς και των τόσο άλλων συμπατριωτών μας επιτάσσει να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη , δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο. Να παραδώσουμε, όπως είπε, μια πατρίδα που να εμπνέει στους πολίτες τη σιγουριά και εμπιστοσύνη για το σήμερα και το αύριο.

Ο κ. Τσαπής σημείωσε πως η Αστυνομία ως μηχανισμός διασφάλισης κοινωνικής σταθερότητας, συνοχής και γαλήνης, μα και συνάμα ως πρωταρχικός θεσμός προάσπισης των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων, της ισονομίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , έχει το δικό της καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσει στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Μια κοινωνία συνέχισε , που ακόμη βιώνει τις τραγικές συνέπειες της εισβολής και της κατοχής, ενώ αντιπαλεύει με τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, που είναι και συνάμα κρίση ιδανικών, αρχών και αξιών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως «για μας καθίσταται επιτακτική ανάγκη να πορευτούμε μ’ ευλάβεια και συνέπεια πάνω στ’ αχνάρια των ηρώων αστυνομικών που τιμούμε σήμερα. Με το βλέμμα στραμμένο στις ένδοξες σελίδες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας που έγραψε με τη θυσία του μεγάλος αριθμός μελών μας, οφείλουμε να παραμείνουμε απαρέγκλιτα πιστοί στις ιερές παρακαταθήκες που μας έχουν αφήσει», σημείωσε.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου έγινε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top