ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Εκκενώνονται περιοχές λόγω έκρηξης ηφαιστείου

Μεξικό: Εκκενώνονται περιοχές λόγω έκρηξης ηφαιστείου

Η κεντρική διοίκηση έδωσε εντολή να μετακινηθούν οι κάτοικοι από τις κοινότητες σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων. Σχεδόν 800 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί.

Η φύση εκδικείται τον άνθρωπο... Η έκρηξη του ηφαιστείου «Colima» στο Μεξικό υποχρέωσε τις αρχές της χώρας να εκκενώσουν μία περιοχή ακτίνας 12 χιλιομέτρων, προκειμένου να προφυλάξουν τους κατοίκους από την τέφρα που έχει καλύψει τα πάντα.

Όλες οι συγκοινωνίες έχουν ακινητοποιηθεί, όπως και το αεροδρόμιο της περιοχής. Σύμφωνα με τις αρχές, οι γύρω κοινότητες είναι αραιοκατοικημένες, γεγονός που διευκόλυνε την όλη επιχείρηση, καθώς χρειάστηκε να μετακινηθούν περίπου 800 άνθρωποι σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας και ξενοδοχεία.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε την Πέμπτη (9/7). Οι εκρήξεις είναι εκκωφαντικές και σύμφωνα με τους ηφαιστειολόγους που παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο, η τέφρα εκτοξεύεται σε ύψος 2,8 χιλιομέτρων στον ουρανό και ακολούθως κατακάθεται και νεκρώνει τα πάντα στο έδαφος.

Ο συντονιστής πολιτικής προστασίας στην περιοχή Luis Felipe Puente δήλωσε: «Οι κοινότητες αυτές είναι πολύ μικρές και οι κάτοικοί τους δεν ξεπερνούν τους 800. Έχουν όλοι μετακινηθεί».

Η κατάσταση είναι τραγική για τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού. Το χωριό Yerbabuena έχει καλυφθεί από πέντε εκατοστά τέφρας, ενώ η βροχή χειροτέρεψε την κατάσταση. Το ηφαίστειο Colima είναι γνωστό στο Μεξικό και ως «Ηφαίστειο της Φωτιάς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top