ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Η ποιότητα και η ευγένεια εκλαμβάνεται ως αδυναμία» - «Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι άλλοι 2 υποψήφιοι»

Α. Μαυρογιάννης: «Η ποιότητα και η ευγένεια εκλαμβάνεται ως αδυναμία» - «Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οι άλλοι 2 υποψήφιοι»

Τα χαρτιά του ανοίγει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο Κυπριακό όσο και στο πρόβλημα του μεταναστευτικού τονίζοντας πως «το κράτος πρέπει να είναι στοργικό απέναντι στους πολίτες του»

Και ενώ οι Προεδρικές εκλογές πλησιάζουν ο κύριος Μαυρογιάννης ανέφερε πως «το τοπίο είναι αρκετά θολό ακόμη γιατί γίνονται δημοσκοπήσεις και πολλές συζητήσεις. Τώρα αρχίζει να «βράζει» η προεκλογική εκστρατεία. Είναι ανοιχτό ακόμη ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Εμείς πάμε πολύ καλά είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει μια δυναμική που θα μας οδηγήσει σίγουρα στο δεύτερο γύρο και ελπίζουμε και στην Προεδρία»

«Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που αγριεύουν τα πράγματα όσο ευγενής και καλός και να είσαι, μερικές φορές υπάρχει παρεξήγηση. Η ποιότητα και η ευγένεια μπορεί να εκλαμβάνεται και ως αδυναμία», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την Προεδρία σημείωσε ότι «από τους τρεις υποψηφίους προσφέρονται δύο επιλογές, η μια είναι η επιλογή πραγματικής προοδευτικής αλλαγής που να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας και να έχουμε και πιθανότητες σοβαρές να λύσουμε το Κυπριακό και οι άλλες 2 είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος αφού είναι η συνέχιση της παρούσας κατάστασης»

Κυπριακό

Όσο αφορά το Κυπριακό, ο κύριος Μαυρογιάννης είπε συγκεκριμένα πως «το Κυπριακό είναι σε αδιέξοδο. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Το να λέμε ότι φταίει η Τουρκική αδιαλλαξία και ότι υπάρχουν συμφέροντα, αυτά τα ξέραμε και τα ξέρουμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να δημιουργήσουμε την ελπίδα εκεί που δεν υπάρχει»

«Αυτός ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη να λύσει το Κυπριακό και πρέπει να βρούμε τους τρόπους», συμπλήρωσε.

«Ο κύριος Νεοφύτου είναι λίγο πιο κοντά στη δική μου θέση αλλά με ποια αξιοπιστία. Για να μπορέσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να κάνεις κάτι θέλεις αξιοπιστία»

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ο κύριος Μαυρογιάννης είπε «έχω πολλή αγάπη και σεβασμό στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπηρέτησα διαπραγματευτής 9 χρόνια αλλά προς θεού η διακυβέρνηση Μαυρογιάννη δεν μπορεί να είναι συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα παίρνω κατευθύνσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη», εξήγησε.

Οικονομικό μοντέλο

«Σίγουρα δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά τα παραδοσιακά μοντέλα που γίνεται λόγος, φιλελευθερισμό, κουμουνισμό, σοσιαλισμό. Αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα του τόπου μας σήμερα.  Δεν έχω μία συνταγή η οποία αντικατοπτρίζει ένα συγκεκριμένο πολιτικό δόγμα πέρα από την ανάγκη το κράτος να είναι στοργικό απέναντι στους πολίτες του και κυρίως να μπορεί να πηγαίνει πέρα από ένα κράτος «νυχτοφύλακας», συνέχισε.

Μεταναστευτικό

Καταλήγοντας, αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι «ο κύριος Νεοφύτου που λέει πως μέχρι το 2025 δεν θα υπάρχει κανένας παράτυπος μετανάστης να μας πει και τον τρόπο. Εγώ διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες αν αυτό το συρματόπλεγμα που φτιάξαμε μπορεί να σταματήσει έστω και ένα μετανάστη, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει και δεν γίνεται είναι να βρούμε το τρόπο άμεσα να διεκπεραιώνονται όλες οι αιτήσεις αιτητών ασύλου τάχιστα.

«Να βρούμε το μηχανισμό να επαναπατρίζονται άμεσα», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top