ΔΙΕΘΝΗ

Μπουκάλια βότκας έστειλε ο Πούτιν στον Μπερλουσκόνι - Συμπεριλαμβάνονται και τα δωράκια στις κυρώσεις σχολίασε η Κομισιόν

Μπουκάλια βότκας έστειλε ο Πούτιν στον Μπερλουσκόνι - Συμπεριλαμβάνονται και τα δωράκια στις κυρώσεις σχολίασε η Κομισιόν

Τα 20 μπουκάλια βότκα που έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως δώρο γενεθλίων, παραβιάζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε η Κομισιόν.

Με το πακέτο των κυρώσεων που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο επεκτάθηκε η απαγόρευση εισαγωγών για ρωσικά αγαθά και συμπεριλήφθηκαν τα οινοπνευματώδη ποτά- μεταξύ των οποίων και η βότκα- επεσήμανε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε ανακοίνωση. Τα δώρα δεν εξαιρούνται, συμπλήρωσε.

Όμως, η εφαρμογή των κυρώσεων εναπόκειται στις χώρες- μέλη της ΕΕ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Δεν είναι σαφές εάν θα γίνουν ενέργειες για αυτό το ζήτημα.

Ο Μπερλουσκόνι προκάλεσε αντιδράσεις όταν δήλωσε πως είναι ξανά σε επαφή με τον Πούτιν και πως πρόσφατα αντάλλαξαν «γλυκές επιστολές». Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έκλεισε τα 86 χρόνια τον προηγούμενο μήνα.

«Για τα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», φέρεται να είπε σε βουλευτές ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, το Forza Italia, αναμένεται να μετάσχει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Έπειτα από τα δημοσιεύματα για όσα φέρεται να είπε ο Μπερλουσκόνι για τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Τζόρτζια Μελόνι- η οποία αναμένεται να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας- είπε ότι η κυβέρνησή της θα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και πλήρες μέλος της Ευρώπης.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top