ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ThemaOnline στην Αλεξανδρούπολη: Ο νέος προορισμός της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείτε – Δείτε φωτογραφίες

Το ThemaOnline στην Αλεξανδρούπολη: Ο νέος προορισμός της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείτε – Δείτε φωτογραφίες

Μικρή για να την περπατήσεις όλη, μεγάλη αρκετά για να μην την βαρεθείς ποτέ. Αυτή είναι η Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου, με τις ατέλειωτες παραλίες της αλλά και τα καταπράσινα βουνά σε κοντινή απόσταση.

Το ThemaOnline συμμετείχε σε δημοσιογραφική αποστολή στην Αλεξανδρούπολη που διοργάνωσε το Γραφείο Κύπρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πανέμορφη πόλη.

Πώς να φτάσετε εκεί

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χλμ. μακριά από την πόλη. Συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με απευθείας εσωτερική πτήση από Αθήνα. Παλαιότερα, λειτουργούσε και σιδηροδρομικός σταθμός που ένωνε την πόλη με τη Θεσσαλονίκη ενώ στο παρελθόν υπήρχαν και απευθείας πτήσεις από την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αλεξανδρούπολη εκτελούνται δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης (φέρι), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, στη Σαμοθράκη που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση από όλο τον κόσμο.

Τι ξεχωρίσαμε

Μόλις πατήσετε πόδι στην Αλεξανδρούπολη, θα σας κάνει εντύπωση το πόσο καθαρή και οργανωμένη είναι.

Ξεχωρίσαμε επίσης το απίστευτο ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να χάνεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά.

Εντύπωση προκαλεί και η ζωντάνια της πόλης με τα καφέ στο κέντρο της πόλης να είναι γεμάτα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κατεβάζει ελαφρώς τους ρυθμούς το απόγευμα για την καθιερωμένη σιέστα.

Δεν θα ξεχάσουμε το πανέμορφο θέαμα με τους γλάρους που πετούσαν δίπλα από τα ταβερνάκια στο παραλιακό μέτωπο κρατώντας μας συντροφιά ενώ απολαμβάναμε φρέσκα θαλασσινά.

Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς την ιερά μονή Παναγιάς του Έβρου λίγο έξω από την πόλη, σε ένα ταξίδι ηρεμίας της ψυχής.

Διαμονή

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί ένα καινούργιο τουριστικό προορισμό για αυτό οι τιμές τόσο σε διαμονή όσο και σε εστίαση παραμένουν χαμηλές.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται τρία πεντάστερα ξενοδοχεία, με το ένα να διαθέτει και καζίνο. Την αποστολή στην Αλεξανδρούπολη φιλοξένησε το Astir Egnatia της Grecotel, το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο που βρίσκεται εντός της πόλης.

Δραστηριότητες

Αυτή τη βαρκάδα δεν πρέπει να τη χάσετε. Αποκορύφωμα του ταξιδιού, είναι η ξενάγηση από τον κ. Χρήστο Πασχαλάκη με τη βάρκα του στο δέλτα του ποταμού Έβρου. Ο υγροβιότοπος φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, εάν είστε τυχεροί μπορείτε να δείτε και από κοντά τα αγαπημένα φλαμίνγκο. Η περιοχή είναι προστατευμένη και χρειάζεται ειδική άδεια για να εισέλθεις, την οποία κατέχει ο κ. Πασχαλάκης. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα. Κάντε τις κρατήσεις σας έγκαιρα στο Delta Evros Explorer.

Νυχτερινή διασκέδαση

Η πόλη αν και μικρή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγαλουπόλεις. Από τα πιο γνωστά μπαράκια, ειδικά για τους νεαρούς, είναι το Thema και το Eccentrico ενώ ξεχωρίζουν επίσης το Drunk Sinatra, Kelari Pro Wine Bar και Café de Paris. Δοκιμάσαμε επίσης δροσερά και ευφάνταστα κοκτέιλ καθώς και γευστικές προτάσεις στο Kerōuac. Για διασκέδαση μετά τα μεσάνυχτα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα μπουζούκια της περιοχής, το Pico by Night.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top