ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Άμυνα: Όλες οι πληροφορίες για την εγγραφή και την κατάταξη ανά επαρχία - Ποιοι εξαιρούνται

Πολιτική Άμυνα: Όλες οι πληροφορίες για την εγγραφή και την κατάταξη ανά επαρχία - Ποιοι εξαιρούνται

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας ανακοινώνει ότι έχουν κληθεί για εγγραφή και κατάταξη για υπηρεσία δύο χρόνων στη Δύναμη, όλες οι γυναίκες πολίτιδες της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν κατά το έτος 2000 και όλοι οι άνδρες πολίτες της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν κατά το έτος 1968, και διαμένουν στις εδαφικές περιοχές της Δημοκρατίας, στη βάση Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τους περί Πολιτικής Άμυνας (Γενικούς) Κανονισμούς του 1997 και σχετική Γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η εγγραφή και κατάταξη των υπόχρεων θα γίνεται στα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πολιτικής Άμυνας (ΠΕΔΠΑ) κατά Επαρχία, στους κατά τόπους Σταθμούς Πολιτικής Άμυνας / Υποσταθμούς Πολιτικής Άμυνας ή στα Γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους.

Από τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, αρχίζει η εγγραφή για τις γυναίκες πολίτιδες, ενώ από τη Δευτέρα 21, Νοεμβρίου 2022, μέχρι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, για τους άνδρες πολίτες, κατά τις ακόλουθες ώρες:

Για τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας

Για τις περιοχές των πόλεων:

8:30 π.μ.- 2:30 μ.μ. και 5:30 μ.μ. - 7:30 μ.μ., στα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πολιτικής Άμυνας (ΠΕΔΠΑ) κατά Επαρχία.

Για τις περιοχές της υπαίθρου:

5:30 μ.μ.- 7:30 μ.μ., στα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πολιτικής Άμυνας (ΠΕΔΠΑ) κατά Επαρχία, ή

6:30 μ.μ.- 8:30 μ.μ., στους κατά τόπους Σταθμούς ή στα Γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους.

Για την Επαρχία Λεμεσού

Για τις περιοχές της πόλης:

8:30 π.μ.- 2:30 μ.μ., και από τις 5:30 μ.μ. - τις 7:30 μ.μ., στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού (ΠΕΔΠΑ Λεμεσού).

Για τις περιοχές της υπαίθρου:

8:30 π.μ.- 2:30 μ.μ., στα Γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων και 5:30 μ.μ. - τις 7:30 μ.μ., στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού.

Για την Επαρχία Πάφου

Για τις περιοχές της πόλης:

8:30 π.μ - 2:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ, στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Πάφου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές

από 5:00 μ.μ. μέχρι 7:00 μ.μ., στους κατά τόπους Σταθμούς / Υποσταθμούς.

Για την Επαρχία Αμμοχώστου

Για το Δήμο Παραλιμνίου:

8:30 π.μ - 2:30 μ.μ. και 6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ., στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές:

6:30 μ.μ.- 8:30 μ.μ., στους κατά τόπους Σταθμούς /Υποσταθμούς / Δήμους / Κοινότητες.

Όλοι όσοι θα προσέρχονται για εγγραφή, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το Δελτίο της Πολιτικής τους Ταυτότητας.

Από την υποχρέωση υπηρεσίας στη Δύναμη εξαιρούνται:

1. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Δικαστές, τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, οι Γενικοί Διευθυντές στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι κυβερνητικών Τμημάτων ή άλλων κρατικών υπηρεσιών, οι Διευθυντές των Οργανισμών Δημόσιου Δικαίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου και των Επαρχιακών Συμβουλίων Πολιτικής Άμυνας.

2. Οι κληρικοί.

3. Όσοι υπηρετούν σε μόνιμη βάση στη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, στον Κυπριακό Στρατό, στην Εθνική Φρουρά, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ή στις φυλακές.

4. Όσοι εκτελούν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά, όσοι εκτέλεσαν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά και ανήκουν σε κλάσεις της Εθνικής Φρουράς που δεν έχουν απολυθεί από την εφεδρεία της και όσοι λόγω ειδικών προσόντων είναι κατά οποιοδήποτε τρόπο ενταγμένοι στην εφεδρεία ή σε άλλες μονάδες της Εθνικής φρουράς, εκτός από τα πρόσωπα στα οποία γίνεται ειδική αναφορά στην περί Εθνικής Φρουράς νομοθεσία ή στα οποία, δυνάμει της περί Εθνικής Φρουράς νομοθεσίας έχει χορηγηθεί εξαίρεση ή αναστολή από την υποχρέωση υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά.

5. Τα πρόσωπα, τα οποία υπηρετούν σε υπηρεσία η οποία κηρύχθηκε «Ουσιώδης Υπηρεσία» με βάση τις διατάξεις του άρθρου 6 του Νόμου και τα οποία ορίζονται για την εφαρμογή του σχεδίου πολιτικής άμυνας της εν λόγω Υπηρεσίας, στα οποία έχουν ανατεθεί ευθύνες και υποχρεώσεις, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων εχθρικών ενεργειών.

Διευκρινίζεται ότι, όλοι όσοι ανήκουν στις πιο πάνω ομάδες, οφείλουν να προσέλθουν κανονικά για εγγραφή προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ακολούθως θα παραχωρηθεί, σε όσους πληρούν τα κριτήρια, εξαίρεση από την υποχρέωση υπηρεσίας στη Δύναμη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν με τα πιο κάτω τηλέφωνα:

ΠΕΔΠΑ Λευκωσίας: 22403470

ΠΕΔΠΑ Λεμεσού: 25811024

ΠΕΔΠΑ Λάρνακας: 24802034

ΠΕΔΠΑ Πάφου: 26818470

ΠΕΔΠΑ Αμμοχώστου: 23815151

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top