ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στέλλα Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη - Τα εμβόλια η καλύτερη άμυνα

Στέλλα Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη - Τα εμβόλια η καλύτερη άμυνα

Στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην ΕΕ εστίασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο ιός.

«Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε αυξανόμενα κρούσματα της COVID σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλιακές ομάδες», σημείωσε η κ. Κυριακίδου στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Εσθονό Υπουργό Υγείας και Εργασίας Πιπ Πέτερσον.

Παράλληλα η ίδια ανέφερε ότι αυτή η τάση «αυξάνει τον κίνδυνο για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στα συστήματα υγείας, για άλλη μια φορά αυτό το χειμώνα, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας». Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων επισήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο είναι διαθέσιμα τα προσαρμοσμένα εμβόλια και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό οι πολίτες να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου είχε επίσης συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας.

«Η Εσθονία ήταν πάντα βασικός υποστηρικτής των εργασιών της ΕΕ στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων. Σε στενή συνεργασία με την Εσθονία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε επίσης σε μήνυμά της στο Twitter η Ευρωπαία Επίτροπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top