ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η μαρίνα Λάρνακας - Λεπτομέρειες για την ημερομηνία

Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η μαρίνα Λάρνακας - Λεπτομέρειες για την ημερομηνία

Για πρώτη φορά, το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Φοινικούδων για την εθνική επέτειο, θα ανοίξει για το κοινό τις πύλες της, η νέα αναβαθμισμένη μαρίνα Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings αναφέρεται ότι το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα, έγινε το επίσημο άνοιγμα της στην παρουσία μεταξύ άλλων του νυν και πρώην Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσου και Μάριου Δημητριάδη, του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, του Δημάρχου Λάρνακας, βουλευτών και άλλων προσωπικοτήτων της πόλης.

Σε χαιρετισμό του ο Πάρης Δημητρίου, Διευθυντής της μαρίνας Λάρνακας ανέφερε ότι «οι έξι μήνες από τη μέρα που η Kition Ocean Holdings ανέλαβε τη μαρίνα, στο πλαίσιο συμφωνίας ανάπλασης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, ήταν μια φοβερά έντονη και απαιτητική περίοδος κατά την οποία έπρεπε να αναλάβουμε, να οργανώσουμε, να αλλάξουμε, να προσαρμόσουμε, να βελτιώσουμε, να εκσυγχρονίσουμε και γενικά να ετοιμάσουμε μια μαρίνα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σκαφών που την επιλέγουν. Ταυτόχρονα έπρεπε να παρουσιάσουμε και να τη θέσουμε τη μαρίνα της πόλης στη διάθεση του κοινού».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να φέρουμε τη μαρίνα ακόμα πιο κοντά στο κοινό της Λάρνακας και όχι μόνο, επιδεικνύοντας ακόμα μια φορά την πρόθεση μας να γίνει έντονο συστατικό στοιχείο της ζωής της πόλης. Η μαρίνα κινείται στη νέα εποχή και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός που θα προσφέρεται για όλη τη διάρκεια του χρόνου, ικανός να εξυπηρετεί και να φιλοξενεί όλους τους τύπους γιοτ και να παρέχει υπηρεσίες που να ικανοποιούν τους απαιτητικούς ιδιοκτήτες αλλά και τα πληρώματα, τους πελάτες και τους επισκέπτες».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πάνος Αλεξάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings χαρακτήρισε «ιστορική μέρα την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της μαρίνας και λιμανιού Λάρνακας, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, αφού στη 1 το μεσημέρι η μαρίνα ανοίγει τις πύλες της για το κοινό της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, επί 24ωρης βάσης. Κατά τη διάρκεια των ενεργειών ανοίγματος για το κοινό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς έχει διαμορφωθεί η μαρίνα μετά την 1η Απριλίου 2022, ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Kition Ocean Holdings».

Πρόσθεσε ότι «στη μαρίνα θα λειτουργήσει ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα, καντίνα με street food και σνακ, μικρός παιδότοπος/λούνα παρκ, γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών θαλάσσης και αγορά που θα φέρει το όνομα «Μαρίνα Μάρκετ», η οποία θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες».

Η μαρίνα, συνέχισε «θα διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί τη μαρίνα ή γενικότερα το παραλιακό μέτωπο της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ η στάθμευση θα είναι δωρεάν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου».

Το μόνιμο άνοιγμα της μαρίνας Λάρνακας για το κοινό, συνέχισε «έγινε κατορθωτό μετά από μια περίοδο 6 μηνών κατά το οποίο η Διεύθυνση της πραγματοποίησε τις απαραίτητες εργασίες υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν την ασφαλή παρουσία των επισκεπτών. Πεζοδρόμια, φωτισμός φιλικός στο περιβάλλον, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης και ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες για παρακολούθηση όλων των χώρων της μαρίνας, είναι μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Α φάση του έργου θα περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων. Θα έχει χωρητικότητα 650 θέσεις ελλιμενισμού για διάφορα μήκη σκαφών από 5 μέχρι 125 μέτρα, θα διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού για σκάφη σε ένα νέο κυματοθραύστη και ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων το οποίο θα φιλοξενεί τα γραφεία της μαρίνας, τους ναυτοπροσκόπους, εστιατόρια, καφετέριες, χώρους αναψυχής και καταστήματα».

Ταυτόχρονα «οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει η νέα μαρίνα Λάρνακας θα περιλαμβάνουν την παροχή νερού, ηλεκτρισμού, διαδικτύου, ανεφοδιασμού και συντήρησης για όλες τις κατηγορίες σκαφών».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως «έφτασε επιτέλους η ώρα που η πόλη θα αξιοποιήσει μια από τις πιο όμορφες και πιο παραγωγικές περιοχές που διαθέτει. Γι’αυτό και από την αρχή σταθήκαμε δίπλα από την Kition Ocean Holdings και διαβεβαιώσαμε ότι ο Δήμος θα είναι μαζί της σε οτιδήποτε χρειαστούν, αφού» όπως εξήγησε «τα τελευταία χρόνια, κόμμα μας είναι η Λάρνακα. Συνεργαστήκαμε με την κυβέρνηση και δύο Υπουργούς Μεταφορών, τον πρώην και τον νυν και καταφέραμε να γίνει εφικτό αυτό το όνειρο δεκαετιών».

Πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα ποτέ δεν ήταν ο φτωχός συγγενής και ουδέποτε αποδεχθήκαμε αυτό τον τίτλο, αφού η πόλη πάντοτε ήταν ένας πανέμορφος τόπος. Αυτό που θα διασφαλίσουμε με τα νέα έργα που γίνονται στην πόλη είναι ότι πλέον η Λάρνακα θα είναι ένα ισότιμο μέλος της ανάπτυξης της Κύπρου».

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα «με την ανάπτυξη της μαρίνας και λιμανιού της πόλης, τη μετακίνηση των πετρελαιοειδών και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου τριών χιλιομέτρων, με τα δεκάδες έργα που ολοκληρώθηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται, καθώς και με έργα που γίνονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες από το παραλιακό μέτωπο, η Λάρνακα πλέον θα γίνει ένα εξέχων μέλος της ανάπτυξης της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι τόσο την Παρασκευή 28 όσο και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της μαρίνας, διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top