ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα μονογονιών: «Πονοκέφαλος» οι καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων – «Οδηγούνται σε κατάσταση απόγνωσης»

Επίδομα μονογονιών: «Πονοκέφαλος» οι καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων – «Οδηγούνται σε κατάσταση απόγνωσης»

Για τις καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων των μονογονιών μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «alpha Καλημέρα», η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, Αργεντούλα Ιωάννου.

«Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που στο λογαριασμό τους μπορεί να μπαίνει μόνο το μονογονεϊκό επίδομα. Αν μιλάμε για δύο παιδιά είναι 360 ευρώ και άντε να παίρνουν και μια διατροφή 200-300 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρώσουν και ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

«Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βασικές ανάγκες διατροφής των παιδιών τους. Αυτό το οποίο οφείλει το κράτος είναι να διασφαλίσει την ευημερία και αξιοπρέπεια από τα φτωχότερα στρώματα. Μια μεγάλη κατηγορία μονογονιών βρίσκονται στα φτωχότερα στρώματα», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και της απόλυτης εξάρτησης αυτών των οικογενειών από αυτό το φτωχό επίδομα, να μην εξετάζονται αιτήσεις, να καθυστερούν τόσο πολύ να εξεταστούν ή πολλές φορές να αποκόπτεται χωρίς να υπάρχει επαρκής έρευνα», εξήγησε.

Όλα αυτά οδηγούν σε κατάσταση απόγνωσης όπως σημειώνει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών.

«Αυτό φέρνει ανθρώπους σε κατάσταση απόγνωσης. Οδηγούμε αυτό το κόσμο της φτώχειας να γυρεύει ρουσφέτι απλά και μόνο για να εξεταστεί η αίτηση του», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top