Ερντογάν: «Σε δημοψήφισμα, αν χρειαστεί, η μεταρρύθμιση υπέρ της ισλαμικής μαντίλας»

Ερντογάν: «Σε δημοψήφισμα, αν χρειαστεί, η μεταρρύθμιση υπέρ της ισλαμικής μαντίλας»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως το κυβερνών κόμμα του, το AKP, μπορεί να θέσει σε δημοψήφισμα μια συνταγματική αναθεώρηση για την προστασία του δικαιώματος των γυναικών να φορούν μαντίλα, αν η σχετική ρύθμιση δεν περάσει από το κοινοβούλιο.

Το AKP είναι έτοιμο να υποβάλει τη μεταρρύθμιση στο κοινοβούλιο μόλις τα κόμματα αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προσέλκυση ψηφοφόρων πριν από τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μείωση της υποστήριξης για τον Ερντογάν και το AKP

Το ζήτημα της ισλαμικής μαντίλας ήταν κάποτε πηγή βαθιάς διχόνοιας στη μουσουλμανική, αλλά κοσμική Τουρκία, όμως έπαψε να προκαλεί αντιδράσεις μετά τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ισλαμιστικών καταβολών AKP στη διάρκεια των 20 ετών που βρίσκεται στην εξουσία.

Ωστόσο το λαϊκό κόμμα CHP έθεσε και πάλι το ζήτημα τον περασμένο μήνα προτείνοντας να καθιερωθεί το δικαίωμα των γυναικών να φορούν την ισλαμική μαντίλα, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει τους θρησκευόμενους Τούρκους, αφού είχε επί χρόνια αντιταχθεί στη χρήση της μαντίλας στο κοινοβούλιο και σε δημόσια αξιώματα.

Σε απάντηση, ο Ερντογάν πλειοδότησε προτείνοντας μια συνταγματική αναθεώρηση για το θέμα, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία της οικογένειας απ' αυτό που αποκάλεσε «διεστραμμένες τάσεις», εννοώντας απ' ό,τι φαίνεται τους νόμους περί γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου που υιοθετούνται σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE