ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας συμμετέχει ο Δήμος Λεμεσού

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας συμμετέχει ο Δήμος Λεμεσού

Με στόχο την καθοδήγηση οικογενειών με παιδιά, σε θέματα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας εντός των οικιών τους, ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει στο έργο «FIESTA - Family Intelligent Energy Saving Targeted Action», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Intelligent Energy Europe».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, «στόχος του έργου είναι η καθοδήγηση οικογενειών με παιδιά για την εξοικονόμηση ενέργειας στις οικίες τους, ενθαρρύνοντας τη βελτίωση των καθημερινών τους συνηθειών για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, συμβουλεύοντας τους για τη σωστή χρήση των οικιακών συσκευών και για την αγορά ενεργειακά αποδοτικότερων προϊόντων».

Το έργο, προστίθεται, επικεντρώνεται στη χρήση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι, τα οποία μπορούν να αποφέρουν και τις μεγαλύτερες εξοικονομήσεις, ενώ υπογραμμίζεται πως ο τομέας του νοικοκυριού είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο μερίδιο της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, 29% της ολικής κατανάλωσης ενέργειας διεξάγεται στον τομέα του νοικοκυριού, όπου ο λογαριασμός της θέρμανσης και της ψύξης κατέχει το 66% της ολικής χρήσης ενέργειας στο σπίτι, αποτελώντας και το μεγαλύτερο έξοδο στις περισσότερες οικογένειες.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του έργου, ο Δήμος Λεμεσού έχει δημιουργήσει και  λειτουργεί Ενεργειακό Γραφείο «Energy Help Desk (EHD)» για πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα ενέργειας, με στόχο να επιτύχουν πραγματικές εξοικονομήσεις ενέργειας στο σπίτι.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ενεργειακό γραφείο του FIESTA περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, άμεση πληροφόρηση για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, δωρεάν ενεργειακούς έλεγχους σε σπίτια σε όσους το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια, καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοικονόμηση ενέργειας αναλόγως των ευρημάτων του ενεργειακού έλεγχου, δωρεάν διάθεση ενημερωτικού οδηγού ενεργειακής απόδοσης (FIESTA energy efficiency guide)   που θα περιγράφει καθαρά τρόπους και σύντομες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας στις οικίες, όπως επίσης και τρόπους για την ευκολότερη ανάγνωση και ερμηνεία των δεδομένων από μετρητές ενέργειας .

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με το Ενεργειακό Γραφείο, που στεγάζεται στον ίδιο όροφο με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, στη γωνία Σαλαμίνας – Αθηνών, 1ος όροφος, Τηλ. 25 362996 και ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Εκτός από την Κύπρο, εταίροι  που εμπλέκονται στο πρόγραμμα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία και η Βουλγαρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top