ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμός 8χρονης: «Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ ...δεν επαναξιολόγησαν το παιδί» - «Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες»

Αποκλεισμός 8χρονης: «Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ ...δεν επαναξιολόγησαν το παιδί» - «Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες»

Απάντηση λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας για τον αποκλεισμό της 8χρονής μαθήτριας, έρχεται να δώσει η κ.Γιούλα Πιτσιαλή αναφέροντας «με θράσος το ΥΠΑΝ συνεχίζει να παραπλανεί».

Φανερά απογοητευμένη η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, μετά την τοποθέτηση Υπ.Παιδείας για την απόφαση αποκλεισμού της 8χρονης απο την τάξη της και την φοίτηση της σε ειδική μονάδα εκπαίδευσης, αναφέρει:  «Με θράσος το ΥΠΑΝ συνεχίζει να παραπλανεί και να επιμένει να παραβιάζει τα δικαιώματα ενός παιδιού».

«Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ - Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί»

Η κ.Πιτσιαλή συνεχίζει αναφέροντας «Παραπληροφορούν και λένε ότι επαναξιολογήθηκε . Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί . Εννοούν ότι η επαρχιακή αξιολόγησε την απόφαση της βασισμένη στην αξιολόγηση του νηπιαγωγείου!  Δεν ρωτήθηκε καν η εκπαιδευτικός του παιδιού . Αγνόησαν την πρόοδο του παιδιού κατά την φοίτηση του στην Α τάξη η οποία αναφέρεται στα πρακτικά της πολυθεματικής συνάντησης »

Στη συνέχεια αναφέρει: «Γιατί δεν δίνουν ειδική εκπαίδευση πρώτα ; Γιατί δεν δίνουν τις εύλογες προσαρμογές πρώτα; Γιατί δεν ενισχύουν το παιδί στα μαθήματα πρώτα ;

Κακοποιούν το παιδί συναισθηματικά και ψυχολογικά ενώ το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να το στηρίξουν. Το διώχνουν από την τάξη αγνοώντας δύο νομοθεσίες που μιλούν για την υποχρέωση του κράτους να παρέχει ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις»

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση Πιτσιαλή:

ΘΕΣΗ ΚΥΣΟΑ: Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες του ΥΠΑΝ

Την ίδια ώρα η ΚΥΣΟΑ, Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, με ανακοίνωση της στέκεται στο πλευρό της οικογένειας και μαθήτριας .

Η ανακοίνωση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top