ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Το «όχι» του γιου του για την υποψηφιότητα, ο δεύτερος γύρος και η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Το «όχι» του γιου του για την υποψηφιότητα, ο δεύτερος γύρος και η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην εκπομπή του ALPHA, «Τετ α Τετ», μιλώντας μεταξύ άλλων για την οικογένειά του, για το «όχι» του γιου του στην υποψηφιότητά του καθώς και για την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΔΗΣΥ.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μίλησε μαζί με την σύζυγό του, Μαρία Σελίπα, για την σχέση τους, τονίζοντας πως έχουν πολλή αγάπη ο ένας για τον άλλον, όπως και κατανόηση.

Ταυτόχρονα, τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και η Μαρία Σελίπα δεν δίστασαν να μιλήσουν για την δυσαρέσκεια του γιου τους Περικλή, στην υποψηφιότητα του πατέρα του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως, «ο Περικλής δεν συμφώνησε και συνεχίζει να διαφωνεί με την απόφασή μου. Είναι αυστηρός στην κριτική του έναντι μου. Κατανοώ απόλυτα τον γιο μου. Θέλει τον πατέρα του και την μητέρα του να είναι μαζί του».

Μιλώντας στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε τόσο στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, όσο και στην επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον ΔΗΣΥ τονίζοντας πως, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα είναι στον δεύτερο γύρο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μη εκλογής του για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε πως, «υπάρχει ένα καταστατικό και λειτουργούμε θεσμικά, θα ακολουθηθεί με ευλάβεια κάθε πρόνοια του καταστατικού μας. Θα διεκδικήσω από τα μέλη του κόμματος όταν κινηθούν ο διαδικασίες, επαναβεβαίωση της εντολής».

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για το ενδεχόμενο εκλογής του για το αξίωμα του Προέδρου τόνισε ότι, «υπάρχει μια παράδοση στην Δημοκρατικό Συναγερμό, όταν ο εκάστοτε Πρόεδρος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραιτείται από Πρόεδρος του κόμματος. Εάν είμαστε Κυβέρνηση, θα αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Εάν χάσουμε τις εκλογές, θα είμαστε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, ωφέλιμη για τον τόπο αλλά, την εγγύηση για την σταθερότητα θα την φέρει ο τιμονιέρης και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε καταληκτικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top