ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άγνωστοι βανδάλισαν τα γραφεία της ΕΔΕΚ - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Άγνωστοι βανδάλισαν τα γραφεία της ΕΔΕΚ - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ζημιές στην είσοδο των γραφείων της ΕΔΕΚ προκάλεσαν άγνωστοι, στον απόηχο της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος αποχώρησε από την Ολομέλεια λέγοντας ότι σημειώθηκαν «βιαιοπραγίες» στα γραφεία της ΕΔΕΚ.  

Στόχος τραμπουκικής ενέργειας η ΕΔΕΚ, δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος λέγοντας: «Συνεχίζουμε»

Στόχος μιας προμελετημένης και προσχεδιασμένης τραμπουκικής ενέργειας με την ρίψη φωτοβολίδας έγιναν τα γραφεία της ΕΔΕΚ, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του κόμματυος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος έφυγε από την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή όταν πληροφορήθηκε το συμβάν.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν θα αντιδράσουν εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής συμπεριφοράς και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα «σε όλους αυτούς τους τραμπούκους: κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες, η ΕΔΕΚ δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα της. Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τις θέσεις της και κανένας δεν μπορεί να κάμψει την ΕΔΕΚ».

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, είναι ιστορικά και διαχρονικά ένα κόμμα αντίστασης, υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας, της ιστορικής αυτογνωσίας και του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε με εκφοβισμούς, είτε με οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποσκάψουν και να υπονομεύσουν  κάποιοι αυτό το φρόνημα, πρόσθεσέ. «Εμείς συνεχίζουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τα γραφεία ήταν κλειστά αλλά υπήρχαν έμμισθα στελέχη στο κτίριο με την παρέμβαση των οποίων κατασβέστηκε η πυρκαγιά και αποτράπηκε μια ενδεχομένως ολοσχερή καταστροφή των γραφείων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Αντώνη, γραμματέας οικονομικών της ΔΕΟΚ είπε ότι εργαζόταν μέχρι τις 7 στο γραφείο του στον τρίτο όροφο του κτιρίου, κι όταν κατέβηκε κάτω διαπίστωσε ότι έξω από τα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας δύο άτομα από παρακείμενο εστιατόριο προσπαθούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε όταν κάποιοι πέρασαν από εκεί κι έριξαν μια φωτοβολίδα προς τα γραφεία.

Επειδή οι πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί εξαντλήθηκαν αλλά η φωτιά συνέχιζε,  πρόσθεσε, ανέβηκαν στο κτίριο και πήραν όλους τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν για να κατασβέσουν την φωτιά.

Ερωτηθείς εάν άκουσε θόρυβο, είπε ότι επειδή το γραφείο του δεν είναι προς τη μεριά του δρόμου, δεν άκουσε κάτι.  Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι το κτίριο έχει σύστημα παρακολούθησης.

Λύπη και αποτροπιασμό για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή εκφράζει η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας

Επεισόδια όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα με τον πιο έντονο τρόπο, είπε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εκφράζοντας λύπη και  αποτροπιασμό.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως «η εκδήλωση κάθε μορφής βίας, οι βανδαλισμοί στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΔΕΚ, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες αποτελούν μέγιστη προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία».

Πρόσθεσε πως «τέτοια επεισόδια όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα με τον πιο έντονο τρόπο. Εκφράζουμε λύπη και αποτροπιασμό για την καταπάτηση δημοκρατικών αρχών και αξιών», σημείωσε η κ. Δημητρίου. 

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ και τα επεισόδια έξω από τη Βουλή ο Μαυρογιάννης

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ, την εξύβριση της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου και τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, και καλεί τις αρχές να πράξουν τα δέοντα για να οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί.

«Καταδικάζουμε με απόλυτη αυστηρότητα τους βανδαλισμούς, τα επεισόδια και τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μαυρογιάννης.

«Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ καθώς και την εξύβριση της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου», προσθέτει.

Καλεί «την κυβέρνηση και τις αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί».

«Δεν θα επιτρέψουμε την υπόσκαψη της πολιτείας μας και δηλώνουμε παρόντες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, των αρχών και των αξιών της», καταλήγει.

Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, ο όχλος κατευθύνθηκε στα γραφεία του κόμματος

«Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει μετά βδελυγμίας τους βανδαλισμούς εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, στους οποίους προέβησαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα.

Σημειώνεται ότι ο όχλος κινήθηκε και προς τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν οποιεσδήποτε ζημιές.

Η τροπή που έλαβε η διαμαρτυρία, είναι απαράδεκτη και ανεύθυνη. Τέτοιες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και προσβάλλουν κατάφωρα την κυπριακή κοινωνία. Η οποιασδήποτε μορφής βία, είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν ανεκτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το περιστατικό καταδίκασε ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top