ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ήταν ένα ηθικό και ιστορικό χρέος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ήταν ένα ηθικό και ιστορικό χρέος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μαζί με τη Βουλή των Ελλήνων, ήταν από τις πρώτες που καταδίκασαν το τουρκικό έγκλημα και υποστήριξαν το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο του Λιβάνου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου.

«Ασφαλώς η αναγνώριση αυτή ήταν για μας ένα ηθικό και ιστορικό χρέος. Ηθικό, γιατί ως χριστιανικός λαός βιώνουμε τις αξίες τού πολιτισμού μας, θεωρούμε την αξία τού Ανθρώπου ως την έμψυχη εικόνα τού Θεού και τη σεβόμαστε πέρα για πέρα. Ήταν επίσης ιστορικός ο λόγος της αναγνώρισης για τον απλούστατο λόγο ότι είμεθα ομοιοπαθείς και συμπάσχουμε. Πιστεύω ότι όλοι εμείς που συνήλθαμε εδώ, ως ηγέτες των λαών μας έχουμε την ύψιστη ηθική και ιστορική υποχρέωση να διαλαλούμε πανταχού τις ιστορικές αυτές αλήθειες και ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε, ώστε να κρατούμε την Τουρκία στο εδώλιο τού κατηγορουμένου, μέχρι να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να αναγνωρίσει τα ανεπίτρεπτα εγκλήματα της και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η συνειδητή συστράτευση σε αυτό τον αγώνα με κοινή και συλλογική δράση για αποτελεσματική αποκάλυψη τού τουρκικού κινδύνου, αποτελεί σήμερα μια μεγάλη πρόκληση και απαιτεί την υιοθέτηση και τη σταθερή εφαρμογή μιας  μεγαλόπνοης αλλά και χρεωστικής πολιτικής.

«Ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου εκφράζω τη βαθύτατη μου συμπάθεια προς τον αδελφό Αρμενικό λαό και εύχομαι από κέντρου καρδίας, όπως ο Θεός αναπαύσει τις ψυχές όλων των υπό των Τούρκων αναιρεθέντων Αρμενίων. Εύχομαι όπως η ανθρωπότητα σταθεί αλληλέγγυη προς τον Αρμενικό λαό  και συνειδητοποιήσει το χρέος της προς τους αδύναμους λαούς, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Εύχομαι ακόμη όπως το πνεύμα της Ειρήνης που ευαγγελίστηκε ο Σωτήρας τού κόσμου Ιησούς Χριστός ενοικήσει πλουσίως στις καρδίες των ανθρώπων και των λαών και αποτελέσει τη βάση για μια ειρηνική και δημιουργική πρόοδο της ανθρωπότητας», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top