ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα στην αγορά: Κλείνει μεγάλη Κυπριακή επιχείρηση μετά από 46χρόνια! Απολύονται οι 52 εργαζόμενοι

Βόμβα στην αγορά: Κλείνει μεγάλη Κυπριακή επιχείρηση μετά από 46χρόνια! Απολύονται οι 52 εργαζόμενοι

Την απόφαση της να τερματίσει τις εργασίες της ανακοίνωσε σε προσωπικό και προμηθευτές η εταιρία La Delia που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, την παραγωγή και την εμπορική επωνυμία των αλλαντικών Λαμπριανίδη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα η παραγωγή των αλλαντικών Λαμπριανίδη τερματίζεται, με αποτέλεσμα και τον πλεονασμό των 52 περίπου ατόμων που εργοδοτούνται σήμερα στο εργοστάσιο και στην εταιρία La Delia Ltd.

H La Delia, που συνδέεται με την εταιρία Arlyco, επένδυσε το 2012 στην εταιρία Λαμπριανίδης που αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα, εξαγοράζοντας στην ουσία τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό της και συνέχισε κανονικά την παραγωγή και την προμήθεια των αλλαντικών Λαμπριανίδης στην αγορά.

Ωστόσο το όλο εγχείρημα λόγω και της οικονομικής κρίσης δεν στέφθηκε με επιτυχία και αποφασίστηκε προ διμήνου περίπου το κλείσιμο της. Όπως αναφέρθηκε, όλοι οι προμηθευτές της εταιρείας ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή, ότι δηλαδή η παραγωγή από την La Delia των αλλαντικών Λαμπριανίδη τερματίζεται.

Από τις αρχές Ιουνίου ενημερώθηκε και το προσωπικό της εταιρείας, που στο σύνολο του σχεδόν εργοδοτείτο από την εταιρεία Λαμπριανίδης και μεταφέρθηκε το 2012 στη La Delia.

Οι εργαζόμενοι πήραν την προβλεπόμενη από τον νόμο προειδοποίηση και αναμένεται πως θα δικαιούνται αποζημίωση από το Ταμείο για Πλεονάζον Προσωπικό και ανεργιακό επίδομα. Ως αποτέλεσμα της απόφασης της La Delia να τερματίσει τις εργασίες της. Τα αλλαντικά Λαμπριανίδη αναμένεται επί του παρόντος τουλάχιστο να σταματήσουν να παράγονται και να κυκλοφορούν στην αγορά.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας στο μέλλον του εργοστασίου της εταιρίας Αδελφοί Λαμπριανίδη, που βρίσκεται στην Λάρνακα, θεωρείται απομακρυσμένο, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται αφού η La Delia το ενοικίαζε από την Α/φοι Λαμπριανίδη στη βάση της μεταξύ τους συμφωνίας του 2012. Σύμφωνα, πάντως με επιχειρηματικούς κύκλους μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει τον εντοπισμό από την Α/φοι Λαμπριανίδη νέων επενδυτών ή κεφαλαίων.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ανακατατάξεις στην αγορά αλλαντικών μετά τον τερματισμό των εργασιών της La Delia.

Πηγή: εφημερίδα «Πολίτης» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top