ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η καταβολή επιδομάτων, συντάξεων και 13ου – Ποιοι και πόσα θα λάβουν ως Χριστουγεννιάτικο Δώρο

Αρχίζει η καταβολή επιδομάτων, συντάξεων και 13ου – Ποιοι και πόσα θα λάβουν ως Χριστουγεννιάτικο Δώρο

Αρχίζει από σήμερα Τρίτη (13/12) και ολοκληρώνεται μέχρι την άλλη εβδομάδα, η καταβολή επιδομάτων, συντάξεων στους δικαιούχους και του 13ου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υφυπουργείο Πρόνοιας, από σήμερα θα ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των διαφόρων επιδομάτων στους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου. Συνολικά θα επωφεληθούν πέραν των 50.000 πολιτών, ενώ το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Τα επιδόματα και τα ποσά

Ειδικότερα και βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, σήμερα θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο στους λήπτες του ΕΕΕ, το οποίο αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών. Για παράδειγμα, εάν κάποιος λαμβάνει ΕΕΕ ύψους 480 ευρώ, θα λάβει σήμερα επιπρόσθετα άλλα 384 ευρώ ως Χριστουγεννιάτικο Δώρο.

Αύριο Τετάρτη (14/12) θα καταβληθούν το Επίδομα Εγκλωβισμένων και Επανεγκατασταθέντων και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο, το οποίο ισούται με το επίδομα που θα λαμβάνουν. Για παράδειγμα, εάν το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ, τότε και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα είναι 400 ευρώ και συνολικά θα λάβουν 800 ευρώ. Σημειώνεται πως, για όσους δικαιούχους λαμβάνουν το επίδομα με επιταγή, αυτή θα αποσταλεί ταχυδρομικώς σήμερα.

Αύριο, επίσης, θα καταβληθεί το Μηνιαίο Επίδομα Δημόσιου Βοηθήματος και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο, το οποίο αντιστοιχεί στο 80% του επιδόματος που λαμβάνουν ως Δημόσιο Βοήθημα. Δηλαδή, εάν το Δημόσιο Βοήθημα ανέρχεται στα 300 ευρώ, το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα ανέλθει στα 240 ευρώ. Σημειώνεται ότι, για όσους λαμβάνουν με επιταγή το Δημόσιο Βοήθημα με επιταγή, οι επιταγές τόσο για το επίδομα όσο και για το Χριστουγεννιάτικο Δώρο, στάλθηκαν ταχυδρομικώς χθες (12/12) στους δικαιούχους.

Την Πέμπτη (15/12), εξάλλου, θα εμβαστεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Επίδομα Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα και την Παρασκευή (16/12) το Χριστουγεννιάτικο Δώρο στους εν λόγω δικαιούχους, με κατώτατο ποσό τα 100 ευρώ. Για παράδειγμα, εάν κάποιος λαμβάνει μικρή σύνταξη ύψους 80 ευρώ, το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα είναι 100 ευρώ, ενώ αν η μικρή σύνταξη ανέρχεται στα 300 ευρώ, τότε το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα είναι κι αυτό 300 ευρώ.

Την Παρασκευή (16/12), θα καταβληθεί το Χριστουγεννιάτικο Δώρο στους λήπτες Έκτακτου Δημοσίου Βοηθήματος, το Χριστουγεννιάτικο Επίδομα για δικαιούχους Σχεδίου Παροχής Τιμητικού Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας για το 2022, ύψους 100 ευρώ, καθώς και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο σε όσους λαμβάνουν Επίδομα Μονογονιού και των οποίων τα ετήσια εισοδήματα δεν ξεπερνούν τις 19.500 ευρώ ή έχουν καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Ακόμη, την Παρασκευή (16/12) θα σταλούν ταχυδρομικώς και οι επιταγές για το επίδομα που καταβάλλεται στους δικαιούχους αιτητές διεθνούς προστασίας.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως, ήδη έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους το Μηνιαίο Επίδομα Τέκνου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και το Μηνιαίο Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις

Όσον αφορά τις συντάξεις και τα επιδόματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως ανακοινώθηκαν αυτές θα καταβληθούν ως εξής:
• Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων για τον μήνα Δεκέμβριο 2022, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Φιλοδωρήματος που τους αφορά, καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 9.12.2022 (Παρασκευή).
• Τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες, θα βρίσκονται για τον μήνα Δεκέμβριο 2022 στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15.12.2022 (Πέμπτη) και
• Οι Συντάξεις καθώς και η Ειδική Παροχή σε Πρόσωπα με Θαλασσαιμία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της ειδικής αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) του Δεκεμβρίου 2022 καθώς και της 13ης πληρωμής τους, θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15.12.2022 (Πέμπτη).

Μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Σε ό,τι αφορά τους μισθούς και συντάξεις Κυβερνητικών Αξιωματούχων, Κρατικών Υπαλλήλων και Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, οι μισθοί και οι συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, και οι αντίστοιχοι 13οι μισθοί/συντάξεις την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top