ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιστέκεται ο Χριστοδουλίδης στη μέγγενη Αβέρωφ και Μαυρογιάννη

Αντιστέκεται ο Χριστοδουλίδης στη μέγγενη Αβέρωφ και Μαυρογιάννη

Σε ανοιxτή γραμμή με τους δημοσκόπους και τους εκλογικούς αναλυτές βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων και τα κόμματα, ενόψει της ετοιμασίας του πλάνου με το οποίο θα επιχειρήσουν την τελική αντεπίθεση στις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023. Θέλοντας να αξιοποιήσουν την «κοιλιά» της προεκλογικής εκστρατείας λόγω των γιορτών, που προσφέρονται περισσότερο για επαφές κοινωνικού τύπου, επιτελεία και κόμματα συνεχίζουν την οργανωτική δουλειά αλλά ρίχνουν τις στροφές.

Η ανάγνωση της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών, τα «θέλω» και η αξιολόγηση των προβλημάτων που τους απασχολούν, είναι μια καθημερινή διαδικασία που βοηθά στην χάραξη της πολιτικής αλλά και επικοινωνιακής ατζέντας. Η οικονομία με όλες οι πτυχές της, δηλαδή την ακρίβεια, την καταναλωτική δύναμη, την επαγγελματική ανασφάλεια και γενικά όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ιεραρχείται από τους δημοσκόπους ως το κυρίαρχο θέμα που θα καθορίζει την κρίση μιας σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος. Το Κυπριακό, η διαφθορά και το μεταναστευτικό, έχουν περίοπτη θέση στην αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες αλλά κυρίαρχη είναι η πεποίθηση στα επιτελεία των υποψηφίων και των κομμάτων ότι ψηλά στην ατζέντα των πολιτών είναι η οικονομική τους επάρκεια.

Στη βάση αυτής της ανάγνωσης, στα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας η προσοχή παραμένει εδώ και καιρό στραμμένη στην οικονομία. Στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου η οικονομία βρίσκεται στην προμετωπίδα της καμπάνιας, επενδύοντας στην εμπειρία του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος εμφανίζεται ως ο εγγυητής της οικονομικής σταθερότητας. Το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με έμφαση στα κρούσματα διαφθοράς και με υπόδειξη της ανάγκης για επικαιροποίηση του μοντέλου ανάπτυξης. Στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη η υπογραμμίζεται η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας με την μετάβαση σε πιο υποσχόμενες μορφές ανάπτυξης, ενώ την ίδια ώρα σημειώνεται η προσήλωση σε δημοσιονομική σοβαρότητα, που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

Η μάχη των μαχών

Οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για λογαριασμό των υποψηφίων δεν διαφέρουν από τα ευρήματα των ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκείνο που διαφέρει είναι η ανάγνωση που κάνουν τα επιτελεία των υποψηφίων και τα κόμματα. Στον ΔΗΣΥ εκτιμούν ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου στη μάχη με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη δεύτερη θέση, ενώ αντιθέτως, στο ΑΚΕΛ, επικαλούμενοι πρόσφατη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι ο τέως διαπραγματευτής βρίσκεται κοντά στο κλείδωμα του εισιτηρίου για τον δεύτερο γύρο της 12ης Φεβρουαρίου. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναγνωρίζουν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει σταθερό προβάδισμα για πρόκριση στον δεύτερο γύρο και θα εντείνουν την πίεση προς το μέρος του με την προσδοκία να μειώσουν τις απώλειες. Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μια παγίωση της εικόνας που τον θέλει να αντέχει στις πιέσεις που δέχεται από αριστερά και δεξιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top