ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 174 κάλπες παραδόθηκαν στις Μητροπόλεις Κιτίου και Τριμυθούντος για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Συνολικά 174 κάλπες παραδόθηκαν στις Μητροπόλεις Κιτίου και Τριμυθούντος για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Συνολικά 174 κάλπες, που θα στηθούν σε ανάλογα εκλογικά κέντρα στις Αρχιερατικές επαρχίες Κιτίου και Τριμυθούντος, παραδόθηκαν σήμερα από την Επαρχιακή Διοίκηση, στους προεδρεύοντες των κέντρων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Ευφροσύνη Γεωργίου, Πρώτη Διοικητική Λειτουργός στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και υπεύθυνη για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, «τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν στις Αρχιερατικές επαρχίες Κιτίου και Τριμυθούντος, οι εκλογές για ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Σήμερα στα γραφεία της Πολιτικής Αμυνας στη Λάρνακα, παραδόθηκαν συνολικά 174 κάλπες με όλο το υλικό που ετοιμάστηκε και στάλθηκε από την Αρχιεπισκοπή και για τις δύο Μητροπόλεις».

Πρόσθεσε πως «ολόκληρη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις όλων των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων, που είναι λειτουργοί του Δημοσίου. Οι βοηθοί των εκλογικών κέντρων έχουν οριστεί από την Αρχιεπισκοπή και ήδη υπήρξε συνεννόηση με τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων». Σημείωσε πως «είμαστε καθόλα έτοιμοι για να φέρουμε εις πέρας, άρτια και με επιτυχία, τις εκλογές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Γεωργίου είπε πως «τα εκλογικά κέντρα ως επί το πλείστον θα βρίσκονται σε ναούς που επιλέγηκαν από την Αρχιεπισκοπή, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα στηθούν σε σχολεία, αρχονταρίκια και πνευματικά κέντρα. Οι βοηθοί έφοροι εκλογών σε συνεργασία με τους προεδρεύοντες της Επαρχιακής Διοίκησης, επισκέφθηκαν τους ναούς και χωροθετήθηκε ο χώρος που θα βρίσκεται το κάθε εκλογικό κέντρο, ούτως ώστε την Κυριακή να διεξαχθούν ομαλά οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές».

Εξήγησε επίσης ότι «η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, θα γίνει διάλειμμα μίας ώρας από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι και οι κάλπες θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα. Ωστόσο σε περίπτωση που απαιτηθεί και κριθεί αναγκαίο, θα δοθεί παράταση μίας ώρας για την ψηφοφορία».

Ανέφερε επίσης ότι «η διαλογή και η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, θα ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα και τα αποτελέσματα θα σταλούν από τον προεδρεύοντα, στην Αρχιεπισκοπή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».

Όπως είπε η κα. Γεωργίου «με την ολοκλήρωση των εκλογών οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων θα επιστρέψουν σε συνεννόηση και συνεργασία με την Αστυνομία, τις κάλπες στην Επαρχιακή Διοίκηση. Θεωρούμε ότι έγινε η απαραίτητη προετοιμασία και άρτια δουλειά από όλα τα άτομα της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και την Κυριακή όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top