ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης προς Αρχηγούς κρατών ΕΕ: «Να έχετε έγνοια για το κυπριακό πρόβλημα» - «Να εργαστείτε στενά με τον νέο Πρόεδρο για την εξεύρεση λύσης» - Βίντεο

Πρόεδρος Αναστασιάδης προς Αρχηγούς κρατών ΕΕ: «Να έχετε έγνοια για το κυπριακό πρόβλημα» - «Να εργαστείτε στενά με τον νέο Πρόεδρο για την εξεύρεση λύσης» - Βίντεο

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποχαιρέτησαν χθες βράδυ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μετά από τη δεκαετή του παρουσία στις Συνόδους Κορυφής, στις Βρυξέλλες, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του δείπνου εργασίας του Συμβουλίου, στην παρουσία των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και των επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σαρλ για τα καλά του λόγια.

Αυτό είναι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχω και είναι μια μέρα έντονων συναισθημάτων και συγκινήσεων, εφόσον σας αποχαιρετώ, αγαπητοί μου φίλοι.

Η ιδιότητα μου ως Μέλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δέκα συναπτά έτη αποτελεί μια από τις εμπειρίες ύψιστης τιμής της ζωής μου.

Σίγουρα δεν ήταν εύκολη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες προκλήσεις και πολλές κρίσεις που όλοι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Ωστόσο, ήταν παραδειγματική η δέσμευση και η αποφασιστικότητά σας για εξεύρεση από κοινού ωφέλιμων λύσεων προς αντιμετώπιση των ανησυχιών και για ικανοποίηση των συμφερόντων εκάστου κράτους μέλους ξεχωριστά.

Δείτε βίντεο από τον αποχαιρετισμό

Αγαπητοί φίλοι, εάν υπάρχει κάτι για το οποίο λυπάμαι ολόψυχα κατά τη δεκαετή θητεία μου είναι ότι δεν πραγματοποίησα το όραμα μου για επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Δεν είναι αυτή η στιγμή για να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, αυτό που ζητώ από όλους εσάς είναι να έχετε έγνοια για το κυπριακό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, το οποίο στην ουσία είναι ευρωπαϊκό, αφού ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει διαιρεμένο. Ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος εισπράττει καθημερινώς απειλές και υποφέρει από παραβιάσεις ενάντια στην κυριαρχία της, καθώς και στην απρόσκοπτη εφαρμογή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για τον σκοπό αυτό, σας προτρέπω όλους να εργαστείτε στενά με τον νέο Πρόεδρο για την εξεύρεση λύσης στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των καθορισμένων παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, ασκώντας, ταυτόχρονα, επιρροή στην Τουρκία για να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις και να απέχει από οποιεσδήποτε προκλητικές και παράνομες ενέργειες εναντίον της Κύπρου.

Κλείνοντας, με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς για τη στενή μας συνεργασία, για την αμέριστη υποστήριξη σας, αλλά κυρίως για τη γνήσια φιλία που έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι κάτι πολύτιμο για μένα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top