LIFESTYLE

Τα νέα ριάλιτι και σόου της ελληνικής (και κυπριακής) τηλεόρασης - Τι θα δούμε στις οθόνες μας το 2023

Τα νέα ριάλιτι και σόου της ελληνικής (και κυπριακής) τηλεόρασης - Τι θα δούμε στις οθόνες μας το 2023

Το α’ μισό της σεζόν ήταν έκπληξη. Για τους περισσότερους δυσάρεστη, καθώς κάποια «σίγουρα» χαρτιά αποδείχθηκαν «άνθρακας» ενώ ο μεγάλος ανταγωνισμός δεν άφησε περιθώρια για ρεκόρ σε τηλεθέαση.

Tο Μουντιάλ χτύπησε τον ανταγωνισμό στα βράχια, λίγο πριν την εκπνοή του 2022, ενώ το 2023 σύντομα θα εξελιχθεί σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία θα ταράξει εκ νέου τις τηλεοπτικές ισορροπίες.

Γι αυτό και σε πολλά projects μπήκε φρένο, ενώ τα επιτελεία των καναλιών κάνουν ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα μόλις καθοριστεί η ημερομηνία των εθνικών εκλογών, οπότε και θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές με υποχώρηση της ψυχαγωγίας και ενίσχυση της ενημέρωσης.

Παρ’όλα τα εμπόδια, τον Ιανουάριο του 2023 θα γίνουν κανονικά όλες οι πρεμιέρες των εκπομπών που ήδη έχουν ανακοινωθεί και μάλιστα με προοπτική οι περισσότερες εξ αυτών να ολοκληρωθούν στα μέσα του καλοκαιριού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του β’ μισού της τηλεοπτικής σεζόν είναι η στροφή στα παραδοσιακά ριάλιτι, η ελαφριά υποχώρηση της μυθοπλασίας και η ένταξη νέων σόου. Και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του καθώς μέχρι τώρα οι σειρές «έπαιξαν μπάλα» διχως αντίπαλο.

ΑΝΤ1: Ενας ΔΡΑΚΟΣ θα φέρει την Ανοιξη;

Μέσα στον Ιανουάριο επιστρέφουν στην θέση τους τρία επιτυχημένα προγράμματα τα οποία αποσύρθηκαν προσωρινά προκειμένου να παραχωρήσουν τον τηλεοπτικό χρόνο τους στους αγώνες του Μουντιάλ. Πρόκειται για τους «Ράδιο Αρβύλα», για το «The 2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την επιτυχημένη σειρά «Οι Παγιδευμένοι» που είναι και η μοναδική που σημειώνει τηλεθέαση στον σταθμό. Η νέα φιλόδοξη παραγωγή μυθοπλασίας «Η Μάγισσα» σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου αν και άρχισε γυρίσματα δεν προβλέπεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν, δεδομένου του ισχυρού ανταγωνισμού και της προεκλογικής περιόδου.

Η μοναδική νέα παραγωγή στην οποία επενδύει το κανάλι θα είναι το «Dragon’s Den» με τον Σάκη Τανιμανίδη. Το «Dragons’ Den» -γνωστό και ως Shark Tank- προβάλλεται με επιτυχία σε 40 χώρες, εδώ και 20 χρόνια. Μια πατέντα, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, ένα προϊόν που χρίζει εξέλιξης, ένα καινοτόμο application, ακόμα και ένα απλό οικιακό project παρουσιάζονται στους πέντε Dragons (επενδυτές - χρηματοδότες) με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Οι Dragons είναι έτοιμοι να διακρίνουν τη συνταγή της επιτυχίας και να τη στηρίξουν, τόσο με το κεφάλαιο όσο και με την εμπειρία τους. Τα γυρίσματα έχουν ήδη γίνει και σε ρόλο Dragons είναι οι εξής: Ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς με τον στόλο των 91 πλοίων του, ο ιδρυτής της Coco-Mat, Πολ Ευμορφίδης, η Μαρία Χατζηστεφανή των καλλυντικών Rodial, η ιδρύτρια και πρόεδρος της Power Health Λιλή Περγαντά και ο επενδυτής Λέων Γιοχάη. Για πρώτη φορά θα προβληθεί κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση και θα έχει ενδιαφέρον να φανεί αν αυτά τα format βρίσκουν αντίκρισμα στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό. Από όλα όσα ανακοινώθηκαν στην έναρξη της σεζόν, οπότε και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, δεν φαίνεται να προκρίνεται και κάποιο ακόμη.

Alpha: όχι στα ριάλιτι, ναι στα σόου

Η συνταγή δεν αλλάζει. Το κανάλι αποφάσισε φέτος να μην επενδύσει σε κάποιο ριάλιτι και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και το 2023. Η μυθοπλασία το έχει βοηθήσει σημαντικά γι αυτό και η βασική συνταγή δεν αλλάζει. Το τέλος του «Just the two of us» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημιουργεί ένα μικρό κενό το οποίο θα έρθει να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το «Secret Song». Ένα διεθνές format το οποίο ιδανικά η εταιρεία παραγωγής «Barking Well» θα ήθελε να το παρουσιάσει ο Νίκος Αλιάγας, όπως στη Γαλλία. Δυστυχώς η απόσταση και οι υποχρεώσεις του παρουσιαστή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, γι αυτό και ήδη βολιδοσκοπούνται πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο και παρουσιαστές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση ενός επεισοδίου έκαστος. Ναταλία Γερμανού, Χρήστος Φερεντίνος, Κάτια Δανδουλάκη και πολλοί ακόμη έχουν δεχτεί τηλεφώνημα και περί τα τέλη του Γενάρη θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Το σόου έχει μικρό αριθμό επεισοδίων και δεν θα προβάλλεται εβδομαδιαίως αλλά ενδεχομένως δύο φορές τον μήνα.

Star: Κλασική συνταγή… «Master Chef»

Επτά χρόνια φαγούρα στις κουζίνες για το κανάλι που επιμένει στη συνταγή που επαναλαμβάνεται εδώ και αρκετές σεζόν. Φέτος το κανάλι υπόσχεται αλλαγές μέσα από την ανακοίνωση της επιστροφής του ριάλιτι μαγειρικής.

«Το Master Chef είναι ένα δυναμικό project, που εξελίσσεται και ανανεώνεται διαρκώς και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τηλεοπτικής συνήθειας. Στο Master Chef 2023, θα είναι πολλές οι αλλαγές και πολλά τα καινούρια στοιχεία. Ωστόσο, κάτι παραμένει σταθερό. Οι τρεις αγαπημένοι, καταξιωμένοι chef κριτές: ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Τρία πρόσωπα, που έχουν διαγράψει σημαντική επαγγελματική πορεία, αναδείχτηκαν τηλεοπτικά μέσα από το Master Chef και ξεχώρισαν αμέσως, τόσο για τη μεταξύ τους "αχτύπητη χημεία" και τις γνώσεις τους στη μαγειρική, όσο και για το πηγαίο χιούμορ, τις απίθανες ατάκες, την έμφυτη ευγένεια, που αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα, αλλά και τον σεβασμό, με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε διαγωνιζόμενο».

Δεν είναι σαφές το ποιες θα είναι αλλαγές, αλλά μάλλον διαδικαστικό θα είναι το θέμα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν και σε μία σεζόν που τα ριάλιτι του Star εμφανίζουν σημάδια κόπωσης που αποτυπώνονται στον πίνακα μετρήσεων τηλεθέασης θα έχει ιιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αντοχές μιας κλασικής συνταγής απέναντι στην «Τιτανομαχία» του prime time.

ΣΚΑΪ: Ολική επαναφορά με υπερόπλο το «Survivor All Star»
Ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν, με τις σειρές που επελέγησαν να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες των στελεχών του σταθμού, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και τον νέο χρόνο. Γι αυτό και ο ΣΚΑΪ πλέον επενδύει όχι απλά σε μία δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή, αλλά στην αναβάθμισή της και ετοιμάζει αντεπίθεση πολύ ισχυρή με το «Survivor All Star» να κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου.

Survivor All Star | Έρχεται | Vol. 2

Εδώ και μήνες τα ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν πληροφορίες για το ποιοι τελικά θα ταξιδέψουν στην Δομινικανή Δημοκρατία, αν θα πάει ο Ντάνος, αν θα μπει κάποια στιγμή ο Τριαντάφυλλος για να φτάσουμε και στις παρυφές μιας σουρεαλιστικής συζήτησης για το αν «το ριάλιτι έκανε τους σταρ ή οι σταρ το ριάλιτι.

Τελικά, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση, οι παίκτες που ήδη έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι οι Σάκης Κατσούλης, Στάθης Σχίζας, Ηλίας Γκότσης, Στέλιος Χανταμπάκης, Ηλίας Μπόγδανος, Γιώργος Κόρομι, Νίκος Μπάρτζης, Γιωρίκας Πηλίδης, Σπύρος Μαρτίκας, Τάκης Καραγκούνιας, Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, Σώζων Παλέστρος Χάρος, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Περικλής Κονδυλάτος, Κωνσταντίνος Βασάλος, Βασίλης Σίμος, Βασίλης Βασιλικός, Πάνος Θεοδώρου, Κώστας Παπαδόπουλος, Κατερίνα Δαλάκα, Μαριαλένα Ρουμελιώτη, Μυριέλλα Κουρεντή, Ελευθερία Ελευθερίου, Αφροδίτη Σκαφίδα, Μελίνα Μεταξά, Χριστίνα Κεφαλά, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Ρία Κολοβού, Βρισηίδα Ανδριώτου, Καρολίνα Καλύβα, Ασημίνα Χατζηανδρέου, Νικολέτα Μαυρίδη, Σταυρούλα Χρυσαειδή, Στέλλα Ανδρεάδου, Εύη Σαλταφερίδου, Δήμητρα Βαμβακούση.

Φυσικά θα μπουν σταδιακά κι άλλοι παίκτες, ενώ και η συνολική διαδικασία επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμη και για τους καλά διαβασμένους και κυρίως για τους καλά προπονημένους. Μέχρι στιγμής ο Γιώργος Αγγελόπουλος διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν να μπαίνει στο ριάλιτι σε ρόλο – έκπληξη ενώ και κάποιοι από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες αρνήθηκαν την πρόταση για συμμετοχή είτε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων είτε επειδή διαφώνησαν σε οικονομικά ζητήματα. Σταθερός σε ρόλο παρουσιαστή ο Γιώργος Λιανός.

Στον ΣΚΑΪ προετοιμάζεται και η επιστροφή του «My style rocks», του οποίου η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου. Τα κάστινγκ για την συμμετοχή των παικτριών έχουν προχωρήσει και μένουν ελάχιστες διαδικασίες για την τελική επιλογή. Οι πληροφορίες θέλει κάποιες παίκτριες που έχουν ήδη προκριθεί, να είναι γνωστές στο τηλεοπτικό κοινό από προηγούμενες εμφανίσεις τους σε ριάλιτι…

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η εικόνα για την σύνθεση της κριτικής επιτροπής. Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα είναι αυτά των Άγγελου Μπράτη, Λάκη Γαβαλά, Βίκυς Κουλιανού, Δημήτρη Σκουλού, Στέλιου Κουδουνάρη, Ελενας Γαλύφα. Παρουσιάστρια θα είναι η Κατερίνα Καραβάτου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλα δείχνουν ως η πιο ασφυκτική πίεση θα ασκηθεί στο prime time. Εκεί είναι τα διαφημιστικά έσοδα, εκεί ανήκουν τα μεγαλύτερα project, από εκεί καθορίζεται η μεγάλη νίκη. Και η μονομαχία έχει καθαρό τίτλο για το πρώτο εξάμηνο του τηλεοπτικού 2023: Σίριαλ εναντίον ριάλιτι. Και όποιος αντέξει.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top