Επαφές για ΑΤΑ: Αύριο Τετάρτη βλέπει τους κοινωνικούς εταίρους ο Κούσιος - Τι προνοεί η μεταβατική συμφωνία

Επαφές για ΑΤΑ: Αύριο Τετάρτη βλέπει τους κοινωνικούς εταίρους ο Κούσιος - Τι προνοεί η μεταβατική συμφωνία

Τις συναντήσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους για τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), συνεχίζει την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την Τετάρτη 11.15 το πρωί, ο κ. Κούσιος θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εργασίας με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 κοινή συνάντηση συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Εργασίας.

Μέσω της διαμεσολάβησης του, η οποία ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εργασίας στόχο έχει να οδηγήσει τις δύο πλευρές, συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, σε συναινετική συμφωνία για το τι μέλει γενέσθαι με τον θεσμό της ΑΤΑ.

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ζητούν κατάργηση της ΑΤΑ, ενώ από την άλλη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητούν να δίδεται στο 100% η ΑΤΑ, αντί στο 50% που δίδεται σήμερα.

Βάσει της μεταβατικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τον Ιούλιο του 2017 και η οποία είχε διάρκεια μέχρι το 2020, η ΑΤΑ θα καταβάλλεται μία φορά το χρόνο και στο 50% της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός). H συμφωνία είχε επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE