ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του ΔΗΣΥ»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του ΔΗΣΥ»

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του ΔΗΣΥ, αλλά έστειλε και χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους ανθυποψηφίους του.

«Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών, ανεβαίνουν περισσότερο οι ρυθμοί», ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς για το αν θα ανεβάσει τους τόνους ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε: «από δικής μου πλευράς δεν έχω ούτε την πρόθεση, ούτε πιστεύω σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις, να ανεβάσουμε τους τόνους, να δημιουργήσουμε αντιπαράθεση, ούτε θεωρώ πως αυτό θέλει ο κυπριακός λαός».

Παράλληλα ανέφερε ότι: «πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι υποσχόμαστε γιατί είναι και ένδειξη σεβασμού προς την κοινωνία», συμπληρώνοντας πως στις προηγούμενος εκλογές ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών δεν πήγε να ψηφίσει, τονίζοντας πως δεν θέλουν να δουν τέτοια φαινόμενα ούτε στις φετινές εκλογές.

«Δεν ξέρω ποιοι είναι οι σχεδιασμοί των ανθυποψηφίων μου, τι θέλουν, τι επιθυμούν, αλλά για εμάς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή δεν είναι λύση, το μόνο που πετυχαίνετε μέσα από την αποχή, είναι να συνεχίσουν κάποια κακώς έχοντα που τους οδήγησαν στο να μην συμμετέχουν στην διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι γνώριζε πολλά από αυτά: «σίγουρα η ενασχόληση μου ήταν με τα θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν ζούσα σε ένα γυάλινο σπίτι, ζούσα με την κοινωνία, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να πας να μιλήσεις με ανθρώπους για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους ανησυχούν».

«Αυτοί που γνωρίζουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό, που εγώ θεωρώ ότι τον γνωρίζω, ξέρουν ότι δεν διασπάται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος διάσπασης του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν με το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν το 2004, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος ήταν αντίθετη με την απόφαση της τότε ηγεσίας του κόμματος. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του ΔΗΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ειλικρινής με τον κόσμο, προέρχομαι από τον ΔΗΣΥ. Κρίνομαι επειδή λέων την αλήθεια;», συμπλήρωσε.
Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επεξεργάζονται ένα πλάνο για το τι θα πράξουν τις 100 πρώτες μέρες και τα τέσσερα θέματα που η κοινωνία ανέδειξε ως προτεραιότητες είναι η ακρίβεια, μεταναστευτικό, νέα γενιά και κυπριακό.

Τέλος για χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους ανθυποψηφίους του, ο κ. Χριστοδουλίδης ευχήθηκε: «κάθε καλό, δύναμη στις υπόλοιπες μέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές. Δεν έχω να ευχηθώ ή να συμβουλέψω κάτι».

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top