ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γυρίζουν την πλάτη» στις Προεδρικές οι νέοι – Αυτά δείχνουν οι αριθμοί

«Γυρίζουν την πλάτη» στις Προεδρικές οι νέοι – Αυτά δείχνουν οι αριθμοί

Με τις Προεδρικές Εκλογές να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, μειωμένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο. Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, είναι και η τελευταία ημέρα εγγραφών στον εκλογικό κατάλογο, για όσους προτίθενται να σπεύσουν στην κάλπη για να ψηφίσουν.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, ανέφερε πως, «αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανέβει οι αριθμοί των εγγραφών, παρ’ όλα αυτά παραμένουν χαμηλά, συγκρίνοντάς τα με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως τις προηγούμενες Προεδρικές ή ακόμη και τις Βουλευτικές».

Μειωμένο ενδιαφέρον προδίδουν οι αριθμοί

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλείου, στα πλαίσια της τρέχουσας τριμηνίας, από 3 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, που είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής, έχουν υποβληθεί 8,154 αιτήσεις. Να αναφέρουμε ότι, ο τελικός κατάλογος αναθεωρείτε ανά τριμηνία, ενώ ο τελικός αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής ανέρχεται στις 551,758 αιτήσεις.

«Από τις 8,154 αιτήσεις, οι 1,303 είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος που καλύπτει τις ηλικίες μέχρι 25 ετών, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 16%. Σε αντίστοιχες τριμηνίες, όπως των Προεδρικών Εκλογών του 2018, είχαν υποβληθεί 10,410 αιτήσεις και στις Βουλευτικές εκλογές το 2021, είχαν υποβληθεί 15,168 αιτήσεις», ανέφερε.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να προλάβει την υποβολή σήμερα

Μιλώντας για τα άτομα που θα υποβάλουν σήμερα την αίτησή τους, που είναι η τελευταία ημέρα προθεσμίας, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι, «για τα άτομα που θα υποβάλουν την αίτησή τους σε έντυπη μορφή, δικαιούνται μέχρι και τις 5:00 μ.μ. στα γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) καθώς και στην Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργεί Εσωτερικών. Όσον αφορά την ηλεκτρονική υποβολή, μπορεί να υποβληθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα σήμερα. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά από την προθεσμία, δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές».

Στις κάλπες και οι απόδημοι – Ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν εκλογικά κέντρα

Ενδιαφέρον φαίνεται να έδειξαν οι Κύπριοι που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, αφού πολλές χώρες θα φιλοξενήσουν εκλογικά κέντρα στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, υποβλήθηκαν 8,129 δηλώσεις μέχρι στιγμής, ενώ η προθεσμία για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση λήγει επίσης, σήμερα τα μεσάνυχτα.

Αναφορικά με τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό, για τις Προεδρικές εκλογές, όπως όλα δείχνουν θα υπάρχου κέντρα στη Βιέννη, στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο, στη Χάγη, στη Σόφια, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στην Πάτρα, τη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα, στο Βόλο, στη Νέα Υόρκη, στο Μπρίστολ, στο Μπίρμινγχαμ, στο Μάντσεστερ, στο Λονδίνο, στο Λιντς και στη Γλασκόβη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top