ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαχαιριές και αποκαΐδια - Οι δολοφονίες που σόκαραν το παγκύπριο το 2022 - Πρωτιά στη Λεμεσό

Μαχαιριές και αποκαΐδια - Οι δολοφονίες που σόκαραν το παγκύπριο το 2022 - Πρωτιά στη Λεμεσό

Αποχαιρετούμε άλλη μια χρονιά γεμάτη εγκληματικότητα με την κάθε μέρα που περνάει να κάνει την Κύπρο να μοιάζει όλο και περισσότερο με Τέξας, θυμίζοντας σενάρια ταινιών από το Hollywood.

Το ThemaOnline κατέγραψε τις δολοφονίες που «εκτελέστηκαν» τη χρονιά που μας πέρασε. Τα πρωτεία λαμβάνει η Λεμεσός με τέσσερις δολοφονίες, ενώ σημειώθηκε μία στη Λευκωσία και μία στην Πάφο.

Γονείς «τέρατα»;

Δεν χωράει ο νους την πιθανότητα γονείς να σκοτώσουν το ίδιο τους το παιδί. Στις 5 Μαρτίου παιδάκι 2,5 μηνών από τη Λεμεσό έσβησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 5ης Μαρτίου 2022, κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, έχοντας σπασμούς. Από εκεί, διακομίστηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου γύρω στις 7:15 το πρωί της ίδιας μέρας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου διήρκησε δύο μέρες. Τα όσα διαπιστώθηκαν, άνοιξαν τον δρόμο στην Αστυνομία, ώστε να διερευνήσει υπόθεση ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται πως η θέση των γονιών του βρέφους ήταν πως το παιδάκι πνίγηκε κατά τη σίτισή του.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκαν επίσης κατάγματα δεξιάς κλείδας και αριστερής πλευράς, καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νοτιαίου μυελού. Από τα ευρήματά των ιατροδικαστών Παπέττα και Ορθοδόξου, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τα τραύματα του βρέφους να προκλήθηκαν από ατύχημα στο σπίτι.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους γονείς ηλικίας 37 και 22 ετών μετά από δικαστικά εντάλματα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η υπόθεση βρίσκεται υπό εκδίκαση.

84χρονος συζυγοκτόνος

Τη Γεωργία Χαραλάμπους 81 ετών, σκότωσε ο 84χρονος σύζυγός της, χτυπώντας την με σφυρί στο κεφάλι στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 06 Ιουνίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οικία όπου διέμεναν το ζεύγος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Ο ίδιος ο 84χρονος μετέβη στην Αστυνομία και ανέφερε ότι σκότωσε την 81χρονη σύζυγο του, Γεωργία Χαραλάμπους. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο οι Αρχές, όπου στην αυλή της οικίας εντοπίστηκε νεκρή η 81χρονη. Σε κατάθεση του ο 84χρονος ανέφερε ότι είχαν προσωπικές διαφορές, ενώ διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε πάνω από πέντε χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, επιβλήθηκε στον 84χρονο ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Στάχτη και πτώματα στον Πύργο Λεμεσού

Σοκ στο παγκύπριο προκάλεσε η υπόθεση που εξελίχθηκε στον Πύργο Λεμεσού τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 59χρονος Στυλιανός Χριστοφή είχε μεταβεί στις 8 Ιουνίου στην κατοικία του 79χρονου Μιχαλάκη Μάγκα Δημητρίου, όπου βρίσκονταν ο 79χρονος, η 77χρονη σύζυγός του και η 73χρονη Δήμητρα Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 59χρονος, φέρεται να είχε στην κατοχή του κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και ένα πλαστικό δοχείο. Αφού εγκατέλειψε το σημείο, στην κατοικία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία όπως διαπιστώθηκε είχε τεθεί κακόβουλα.

Από την πυρκαγιά, έχασε τη ζωή του ο Δημητρίου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός εντός της κατοικίας, από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας που έσπευσαν στη σκηνή για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μετά από πληροφορία, ο Χριστοφή εντοπίστηκε νεκρός από μέλη της Αστυνομίας σε ανοιχτό χώρο σε αγροτική περιοχή του χωριού Πύργος.

Ο 59χρονος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Δίπλα του βρισκόταν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρισκόταν και το αυτοκίνητό του.

Η 73χρονη Δήμητρα Χαραλάμπους επίσης εντοπίστηκε εντός της κατοικίας, μαζί με άλλη μία γυναίκα, ηλικίας 77 ετών. Οι δύο γυναίκες έφεραν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία στη Γενική Κλινική Εγκαυμάτων. Η Χαραλάμπους απεβίωσε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί στις 6 Ιουλίου.

Αιμορραγικό σοκ

Σορό γυναίκας εντόπισαν με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου η ιδιοκτήτρια εγκαταλελειμμένης κατοικίας στη Λευκωσία με ένα εργολάβο με τον οποίο είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να γίνουν εργασίες.

Διαπιστώθηκε ότι το πτώμα άνηκε στην Liliana Niteanu, 55 ετών, από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νενομισμένης νεκροτομής στη σορό της 55χρονης, ο θάνατος της επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολλαπλών τραυμάτων από νύσσον και τέμνων όργανο. Η ημερομηνία θανάτου καθορίστηκε η 29η Αυγούστου.

Συνελήφθη στις 31 Αυγούστου 64χρονος δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται η επιβολή ποινής τον Ιανουάριο του 2023.

Μπούκαραν στο διαμέρισμά του

Ένας 27χρονος και ένας 21χρονος είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 36χρονου Μοχάμεντ Ασχάρ Αλή (Mohammad Ashkar Ali) από τη Συρία, ο οποίος υπέκυψε το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου στα τραύματα του μετά από επίθεση που δέχθηκε στο διαμέρισμα του στην Πάφο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι δράστες της επίθεσης ήταν πέντε πρόσωπα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Το θύμα λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του κατονόμασε τον 27χρονο ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την επίθεση. Ο 27χρονος, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, την ώρα της επίθεσης φέρεται να θεάθηκε σε ταχυφαγείο στη Λεμεσό και να επιδίωκε να καταγραφεί η παρουσία του από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρία, που επικαλούνται οι Αρχές, ο 27χρονος φέρεται να είχε συναντήσεις με τον 21χρονο αμέσως μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, και να καθοδήγησαν άλλα πρόσωπα να μεταφέρουν το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των δραστών στο χωριό Κοίλη όπου και εντοπίσθηκε την επόμενη μέρα της δολοφονικής επίθεσης.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό εκδίκαση.

Θύμα «πισώπλατων» μαχαιριών

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη την άγρια δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου Tansu Cidan κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές που διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου.

Το θύμα εντοπίστηκε με πολλαπλά τραύματα και κακώσεις. Φέρεται να δέχτηκε φονική επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από συγκρατούμενό του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κεντρικών Φυλακών, ο Cidan βρέθηκε από συγκρατούμενους του αναίσθητος στο κελί του και αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει.

Υπό κράτηση τέθηκαν 12 άτομα, εκ των οποίων οι 11 είναι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών και ο 12ος είναι αλλοδαπός, ο οποίος απολύθηκε πριν από μερικές μέρες της κράτησης του.

Ακόμη, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετά από μελέτη των στοιχείων που κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα και κατόπιν αξιολόγησης των καταθέσεων που λήφθηκαν, προχώρησαν στις 10 Νοεμβρίου στη σύλληψη τριών δεσμοφυλάκων.

Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας, 53, 38 και 36 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων ενώ προηγουμένως, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με οδηγίες της Διεύθυνσης των Φυλακών.

Οι τρεις δεσμοφύλακες φαίνεται να μην ανταποκρίθηκαν στο κελί του του θύματος, αριθμός 4, όταν κλήθηκαν μέσω του συστήματος ειδοποίησης.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό εκδίκαση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top