ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Χριστόφιας: O Aναστασιάδης να αποκηρύξει τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’

Δ.Χριστόφιας: O Aναστασιάδης να αποκηρύξει τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’

«O Aναστασιάδης να βρει το θάρρος και την ανδρεία να αποκηρύξει τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β’, που είναι συνένοχοι με την Χούντα για το κακό που μας προκάλεσαν», δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του στην εκδήλωση του Σωματείου «Δίκωμο 1974» για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Ο κ. Χριστόφιας επισήμανε ότι «ο ιμπεριαλισμός, η χούντα, ο φασισμός, η ΕΟΚΑ Β΄ και ο Αττίλας ματοκύλισαν το νησί μας. Έσπειραν τον όλεθρο και τον χαλασμό. Τραυμάτισαν την ανεξαρτησία της πατρίδας μας», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν κατάφεραν να σβήσουν τον πόθο μας για επιστροφή.

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «αν ο κ. Αναστασιάδης προχωρήσει με θάρρος στις δικοινοτικές συνομιλίες με βάση τις συγκλίσεις που πετύχαμε τότε, θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτές τις δυνάμεις, που βρήκαν ομπρέλα στη δική του παράταξη και στο δικό του Κόμμα».

Το δυστύχημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε να λυτρώσουμε την υπόθεση του λαού μας από τη βάσανο της αντιπαράθεσης του ευκταίου με το εφικτό, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι από τη δεκαετία του 1960 και μετά, αντί να αγκαλιάσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κοινή κατάκτηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, έστω και ακρωτηριασμένη και να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις που της φόρτωσαν, εμείς αλληθωρίζαμε.

Όσον αφορά τα περι συμπόρευσης ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, ο τέως πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «ρίχνονται στη συζήτηση για εσωτερική κατανάλωση και να μου επιτρέψετε να πω, πως ούτε και αυτοί που τα λένε δεν τα πιστεύουν, γιατί γνωρίζουν την αλήθεια». Γνωρίζουν, ξεκαθάρισε, ότι το ΑΚΕΛ λειτουργούσε στο Κυπριακό πάντοτε με συνέπεια και ακολουθώντας πολιτική αρχών.

Για την περαιτέρω πρόοδο που παρατηρείται σήμερα, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι αποτέλεσμα της απόφασης του κ. Αναστασιάδη να ξεκινήσει να αξιοποιεί τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ.

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο και για την NAVTEX, επισημαίνοντας ότι στον τερματισμό της συνέβαλε το γεγονός ότι “ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε επιτέλους να προτάξει τις συγκλίσεις για τις θαλάσσιες ζώνες και τους φυσικούς πόρους και για τον καταμερισμό των ομοσπονδιακών εσόδων”.

Πηγή: dialogos.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top