ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα - Άρθρο γνώμης στρέφεται κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα - Άρθρο γνώμης στρέφεται κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα με αφορμή ένα άρθρο γνώμης της εφημερίδας «Κίπρις» που στρέφεται κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Αφορμή για τη νέα εξέλιξη υπήρξε το άρθρο του νέου διευθυντή της εφημερίδας, Οζέρ Κανλί, το οποίο θέτει στο στόχαστρο του τις βασικές ατομικές ελευθερίες.

Σύμφωνα με την «Οζγκιούρ Γκαζέτε», η τουρκοκυπριακή πλατφόρμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (İHP), αποτελούμενη από πέντε συνιστώσες και 9 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καταδίκασε το άρθρο με τίτλο "Επιθέσεις στις εθνικές μας αξίες, την οικογένεια και την κοινωνική δομή" που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Κίπρις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλατφόρμας, ο γνωστός δημοσιογράφος από τον χώρο της εθνικιστικής Τ/κ Δεξιάς, ο οποίος πρόσφατα «διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας μέσων ενημέρωσης που ιδρύθηκε με το κεφάλαιο του ΑΚΡ» είναι ο συγγραφέας ενός άρθρου γνώμης, «το οποίο περιέχει ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

Σε γραπτή δήλωσή της, η πλατφόρμα δήλωσε ότι ως οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδικάζουν τη ρητορική μίσους του κ. Κανλί. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την τροποποίηση που έγινε στον ποινικό κώδικα το 2020, αποτελεί ποινικό αδίκημα η εκφορά λόγων που προκαλέσουν μίσος, και εξευτελισμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022, ο Οζέρ Κανλί εξισώνει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με "φόνο", "ανηθικότητα" και "κλοπή" και τους στοχοποιεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο επίμαχο άρθρο ο κ. Κανλί επικεντρώθηκε σε μια έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Queer Cyprus για σκοπούς κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Η έρευνα απευθυνόταν σε Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασία Ναντίρ πρόσφατα μεταβίβασε τον Όμιλο Κίπρις σε μια εταιρία που σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα έχει σχέσεις με την συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top