Θεσσαλονίκη: Οι κουμπάροι βρέχουν τους γαμπρούς για το «καλό» - Βίντεο
08.01.2023 - 17:29
Ένα έθιμο που μετρά περισσότερα από 300 χρόνια πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μεσήμβρια, στα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος, κάθε χρόνο, οι κουμπάροι βρέχουν τους γαμπρούς από τη τοπική βρύση σε ένα έθιμο που κρατά αιώνες και έχει έρθει από τα Μεσήμβρια της Μαύρης Θάλασσας. Το έθιμο, που έφεραν οι παππούδες των σημερινών κουμπάρων και γαμπρών, έχει διπλό συμβολισμό.
Οι κουμπάροι, βρέχουν τους γαμπρούς που παντρεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά ώστε να εξαγνιστούν από τον πρότερο «αμαρτωλό» βίο τους και επιπλέον, ώστε να σκληραγωγηθούν για τη νέα τους ζωή ως οικογενειάρχες.
Το Κυπριακό συζήτησε μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ χθες στο περιθώριο της Συνόδου για τη Γάζα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.