ΚΟΣΜΟΣ

Σε επιφυλακή οι μονάδες ασφαλείας στη Τουρκία – Εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις τζιχαντιστών σε πρεσβείες και προξενεία

Σε επιφυλακή οι μονάδες ασφαλείας στη Τουρκία – Εκφράζονται φόβοι για  επιθέσεις τζιχαντιστών σε πρεσβείες και προξενεία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι μονάδες ασφαλείας της Τουρκίας καθώς πιθανολογείται ότι 70 τζιχαντιστές θα πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λίγο πριν την αιματηρή επίθεση στο Σουρούτς, η ΜΙΤ είχε ετοιμάσει έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους με βάση την οποία στην Τουρκία πρόκειται να διεισδύσουν περίπου 70 τρομοκράτες, πολίτες διαφόρων χωρών, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στους τζιχαντιστές και θα έχουν στόχο τα ξένα προξενεία και επίσημους κρατικούς θεσμούς.

Η ΜΙΤ έχει ήδη εξακριβώσει την ταυτότητα πέντε μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για έναν Ιρακινό, ένα Σύρο, δύο Λιβανέζους και έναν από την Ιορδανία. Οι πέντε μετέβησαν από τη Συρία στη Βηρυτό, όπου περίμεναν άλλους μαχητές, που είχε προγραμματιστεί να αφιχθούν σε «ομάδες των 10». Από τη Βηρυτό μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, με την πρόθεση να επιτεθούν κατά προξενείων και ξένων αντιπροσωπειών. 

Μετά από προειδοποίηση της ΜΙΤ, λήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα και Ερζουρούμ. Επίσης, εγκαταστάθηκαν άντρες των δυνάμεων ταχείας επέμβασης γύρω από τις πρεσβείες, τα προξενεία και τις ξένες αποστολές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top