ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόταση από Αβέρωφ Νεοφύτου - «Το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα δώσει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά»

Νέα πρόταση από Αβέρωφ Νεοφύτου - «Το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα δώσει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά»

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορεί με τολμηρές και σωστά επεξεργασμένες λύσεις, να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια και να απαμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, δήλωσε η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Επειδή ο Αβέρωφ δεν λαϊκίζει και δεν δίνει υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα. Ξέρει να μελετά και να εφαρμόζει. Γι' αυτό παρουσίασε μία εμπεριστατωμένη πολιτική πρόταση. Το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.

Μία πρόταση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά και τους συμπολίτες μας, και που δεν θα επιτρέψει να υπάρχει πολίτης με επισφαλή διαβίωση.

Ο σημαντικός θεσμός της οικογένειας δυναμώνει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, και στηρίζει κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι μονογονιοί, οικογένειες με παιδιά, ΑμεΑ και άλλους, παίρνοντας έτσι την Κύπρο μας πολλά ακόμη βήματα μπροστά», σημείωσε.

Αβέρωφ: Αυτή η ανατρεπτική φορολογική επανάσταση που εισάγει το οικογενειακό εισόδημα θα επωφελήσει 126.000 νοικοκυριά από τα 340.000 που υπάρχουν στην Κύπρο με ένα πληθυσμό μισού εκατομμυρίου.

Δήλωση Αβέρωφ Νεοφύτου: Όπως λέμε ότι για τις προεδρικές εκλογές είναι δύο επιλογές ή συνεχίζουμε στην σταθερή πορεία της ασφάλειας και της μετεξέλιξης για μια καλύτερη Κύπρο ή πισωγύρισμα. Όπως λέμε για το κυπριακό, είτε αξιόπιστοι για λύση είτε εθνικές περιπέτειες. Το ίδιο και για την οικονομία, είτε αξιόπιστη διαχείριση ή πίσω σε καταστάσεις χρεωκοπίας. Δύο επιλογές υπάρχουν, η μια είναι η κατηγορία όλων των υπόλοιπων υποψηφίων που πιστεύουν ότι με το να βάζεις φόρους θα βοηθάς τον κόσμο με αύξηση δαπανών έναντι της δικής μου και το κόμματος μου φιλοσοφία δια μέσου των φοροελαφρύνσεων με λιγότερους φόρους, δημιουργείς συνθήκες ακόμα και αύξηση των κρατικών εσόδων αλλά στηρίζεις την οικογένεια.

Έχω πει τις τρεις αρχές για τις οποίες πολιτεύομαι εδώ και δεκαετίες και αυτές είναι οι αρχές της ύπαρξης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μάχη για ενωμένη Κύπρο, ελεύθερη και δυνατή οικονομία για αξιοπρεπείς πολίτες. Χθες και προχθές παρουσιάσαμε το πρόγραμμα μας γιατί εμείς δεν μένουμε σε επικεφαλίδες αλλά σε ουσία. Στήριξη της οικογένειας, πώς στηρίζουμε το κυπριακό νοικοκυριό.

Αυτό το 80% του κυπριακού λαού που για δεκαετίες πληρώνει χωρίς ανταπόδοση, τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας, τη μεσαία τάξη. Αυτή η ανατρεπτική φορολογική επανάσταση που εισάγει το οικογενειακό εισόδημα θα επωφελήσει 126.000 νοικοκυριά από τα 340.000 που υπάρχουν στην Κύπρο με ένα πληθυσμό μισού εκατομμυρίου. Και που στηρίζεται αυτή η φιλοσοφία. Όσα περισσότερα μέλη έχει μια οικογένεια τόσο λιγότερο φόρο να πληρώνει και όσο πιο ευάλωτη είναι, ακόμα λιγότερους φόρους. Θα πω ένα ακόμη παράδειγμα για να δώσω τη διάσταση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δύο νοικοκυριά στο ένα είναι ο σύζυγος και η σύζυγος, δουλεύουν και οι δύο με εισόδημα 19.500 ευρώ και δεν έχουν παιδιά. Αυτό το νοικοκυριό πληρώνει σήμερα φόρο μηδέν.

Το διπλανό νοικοκυριό που δουλεύει ένας εκ των δύο παίρνει 39.000 ευρώ και έχει και δύο παιδιά, έχει νοικοκυριά που μπορεί να έχουν και τρία παιδιά. Το ίδιο νοικοκυριό, το ένα με πολύ περισσότερες ανάγκες, αυτοί που δουλεύει μόνο ο ένας και επειδή δεν λαμβάνεται το οικογενειακό εισόδημα υπόψη πλήρωνε εδώ και δεκαετίες 4.500 ευρώ τον χρόνο φόρους.

Θέλω ισοτιμία, θέλω κοινωνική συνοχή, θέλω κοινωνική δικαιοσύνη και ξέρουμε τους τρόπους πως να το πετυχαίνουμε. Κάθε μέρα θα λέμε συγκεκριμένα παραδείγματα και εξαγγέλλω σήμερα ότι από Δευτέρας η ομάδα της τεχνολογίας θα έχει το σύστημα που θα μπαίνει ο οποιοσδήποτε Κύπριος πολίτης, θα βάζει τα δεδομένα του και θα του βγάζει το σύστημα το όφελος που θα έχει από αυτή την ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.

Ευχαριστώ την εξαιρετική μου ομάδα, τους συνεργάτες μου, τους τεχνοκράτες, τους στατιστικολόγους, τους ειδικούς για τον φόρο, για την κοινωνική προσέγγιση. Πιστέψτε με ξέρουμε και μπορούμε με την ψήφο του λαού να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη χώρα μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top