ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επ. Προεδρίας: Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο τα απελευθέρωσης και της επανένωσης

Επ. Προεδρίας: Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο τα απελευθέρωσης και της επανένωσης

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας, δήλωσε ο Επιτρόπου Προεδρίας Φώτης Φωτίου στην παρουσίαση βιβλίου – αφιερώματος για τους πεσόντες κατοίκους του Νέου Χωρίου Κυθρέας κατά την Τουρκική εισβολή.

Στον χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε η λειτουργός του γραφείου του, Μαριάννα Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως κάθε αναφορά, κάθε κατάθεση για τα όσα δεινά επισώρευσε η Τουρκική εισβολή στο νησί μας, αποτελεί υπόμνηση του χρέους μας προς όσους θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας μας, όπως και του χρέους μας προς τις σημερινές και αυριανές γενιές να μην αποδειχθούμε κατώτεροι και επιλήσμονες, και με υπευθυνότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας, όπως αυτά αναγνωρίζονται και καθορίζονται από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις ετυμηγορίες των διεθνών δικαστηρίων και κάθε άλλη έννοια διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως η κυκλοφορία του βιβλίου ασφαλώς και θα λειτουργεί για τις σημερινές και επόμενες γενεές ως πολύτιμη ιστορική πηγή μνήμης για τη μεγάλη προσφορά του Νέου Χωρίου Κυθρέας στους υπέρ της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας αγώνες.

Όπως είπε, «στη μνήμη όλων κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ και προσευχόμαστε για τη δικαίωση του αγώνα που έδωσαν χωρίς να παραγνωρίζουν ότι «ο Εφιάλτης είχε ήδη φανεί» και «οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε».»

Συγχαίροντας θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου για την πρωτοβουλία της έκδοσης του παρόντος βιβλίου, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε μαζί τους όπως η κυκλοφορία του συμβάλει στην περαιτέρω καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τον τόπο τους, καθώς και του αγωνιστικού τους χρέους για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας με επιστροφή στα καθαγιασμένα μας χώματα.

«Παραμένουμε εσαεί δεσμευμένοι με αυτό τον στόχο. Ο κάθε ένας μας αισθάνεται σε όλη του την έκταση το χρέος έναντι αυτών που θυσιάστηκαν για εμάς και τις επόμενες γενιές. Η καρδιά μας πάλλει το ίδιο», είπε και κατέληξε: «Ο ελληνισμός της Κύπρου θα αντέξει στη δοκιμασία, δοκιμάστηκε στο ιστορικό του παρελθόν και από άλλους βαρβάρους, θα δικαιωθεί και θα συνεχίσει να μεγαλουργεί στην εσχατιά αυτή της ανατολικής Μεσογείου όπου έχει ταχθεί, όσες άλλες δυσκολίες και προκλήσεις αν θα έχει να αντιμετωπίσει».

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top