ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Με αποφασιστική ετοιμότητα η Ελλάδα απαντά στη μεγαλόστομη επιθετικότητα

Μητσοτάκης: Με αποφασιστική ετοιμότητα η Ελλάδα απαντά στη μεγαλόστομη επιθετικότητα

Μηνύματα προς την τουρκική ηγεσία αναφορικά με την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της, απέστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Τανάγρα, κατά την τελετή εγκαινίων του νέου τεχνικού κέντρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

«Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν πως μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα απαντά με αποφασιστική ετοιμότητα στη μεγαλόστομη επιθετικότητα.

«Κάθε γιουρούσι τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση, μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου τον ακμαίων ενόπλων δυνάμεων και των ισχυρών συμμαχιών μας», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία όσο υψώνει τους τόνους τόσο μειώνει την αξιοπιστία της.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο», ωστόσο επανέλαβε ότι η χώρα παραμένει πάντοτε ανοιχτή στον ώριμο διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην ανάγκη επίλυσης των διαφορών, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι σήμερα στην Τανάγρα καταγράφονται δύο εμβληματικά γεγονότα για την ελληνική άμυνα. «Το πέμπτο κατά σειρά αναβαθμισμένο F-16 Viper είναι έτοιμο να πετάξει από δω στην Τανάγρα και να πάει στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία. Και εδώ το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δύο ακόμα σημαντικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει η Lockheed Martin στο πλαίσιο αυτής της μακράς συνεργασίας που έχει με την Εθνική Αεροπορική Βιομηχανία», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ», αναφερόμενος στα αεροσκάφη Viper, τα νέα αναβαθμισμένα Block 50 και Block 52 αεροσκάφη που έχουν προγραμματιστεί, τα νέα 24 αεροσκάφη Rafale, τα οποία η Ελλάδα θα παραλάβει εξ ολοκλήρου εντός του επόμενου έτους, καθώς και σε μια μοίρα F-35 αργότερα.

«Σε μία στιγμή, μάλιστα, που οι απειλητικοί γείτονές μας αντί για συμπαραγωγοί, έχουν πια οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς. Και αντί να διαθέτουν ανάλογα μαχητικά ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα να εκσυγχρονιστούν, ίσως, κάποτε, τα δικά τους F-16», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε το νέο αμυντικό πρόγραμμα της Ελλάδας περιφρουρεί την ανάγκη επίλυσης των διαφορών με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, προστατεύοντας παράλληλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Η χώρα μας κρατά απόρθητα τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Στο πεδίο των υβριδικών επιθέσεων προστατεύουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και σώζουμε ζωές που οι διακινητές της απέναντι όχθης σπρώχνουν στο άγνωστο», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top