ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: «Μαζί με την κοινωνία και τους ασθενείς, θα θωρακίσουμε και θα αναβαθμίσουμε το ΓεΣΥ»

Χριστοδουλίδης: «Μαζί με την κοινωνία και τους ασθενείς, θα θωρακίσουμε και θα αναβαθμίσουμε το ΓεΣΥ»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανωμένων ασθενών, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του στον τομέα της υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι: «Μέσα από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που διαμορφώσαμε μαζί με την κοινωνία και τους ασθενείς, θα θωρακίσουμε και θα αναβαθμίσουμε το ΓεΣΥ. Στο Σχέδιο Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για:

-Τη λειτουργία ΤΑΕΠ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αποσυμφορηθούν τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων,

-Τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Αρχής Φαρμάκων ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονα και καινοτόμα φάρμακα,

-Την κατηγοριοποίηση των χρόνιων ασθενών στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΓεΣΥ ώστε η περίθαλψή τους να εξορθολογιστεί.

Είμαστε πανέτοιμοι για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τον τομέα της υγείας από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας, εφόσον οι πολίτες μας δώσουν την λαϊκή εντολή».

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ κ. Μάριος Κουλούμας, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προτεραιότητες της διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη στον τομέα της Υγείας και σημείωσε την αναγκαιότητα της συνεννόησης και της συνεργασίας μεταξύ των οργανωμένων ασθενών και της πολιτικής ηγεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top