Τι απαγορεύεται να κάνουμε στις Προεδρικές Εκλογές - Αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα στους παραβάτες

Τι απαγορεύεται να κάνουμε στις Προεδρικές Εκλογές - Αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα στους παραβάτες

Μερικές από τις απαγορεύσεις που θα ισχύουν στις Προεδρικές Εκλογές, δίνει στη δημοσιότητα το ΥΠΕΣ, μέσω του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Όπως αναφέρεται στις σχετικές προειδοποιήσεις «ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να εγκαθιστά ή να διατηρεί εκλογικά επιτελεία ή να επιδεικνύει ή να αναρτά οποιεσδήποτε πινακίδες έξω από τα εκλογικά κέντρα, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις εκλογές, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ή την παραμονή της.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες τις εκλογικής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων, δεν επιτρέπεται η επαφή των αντιπροσώπων των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια, η χρήση εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων, καθώς και κινητών τηλεφώνων. Οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας, η οποία θα εκτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους υπαλλήλους των εκλογικών κέντρων.

Ο/Η προεδρεύων/προεδρεύουσα υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο, χωρίς προειδοποίηση, οποιοδήποτε αντιπρόσωπο υποψηφίου/ας παραβαίνει της πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του/της προεδρεύοντα / προεδρεύουσας υπαλλήλου κι αυτό μόνο για σκοπούς επικοινωνίας με τον/την οικείο Έφορο Εκλογής.

Σημειώνεται ότι ο/η προεδρεύων/προεδρεύουσα υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο οποιοδήποτε πρόσωπο κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου. 

Προς τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη δοθεί αυστηρές οδηγίες, μη αποκλειομένης και της σύλληψης των προσώπων που θα επιχειρήσουν να κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων εντός των εκλογικών κέντρων».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE