Νομική Υπηρεσία: Οδηγίες στην Αστυνομία για υποθέσεις πολιτογραφήσεων

Νομική Υπηρεσία: Οδηγίες στην Αστυνομία για υποθέσεις πολιτογραφήσεων

Σύσκεψη με θέμα τις υποθέσεις που αφορούν την πιθανή διάπραξη αδικημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών έγινε σήμερα το πρωί Νομική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, έδωσαν οδηγίες προς την Αστυνομία για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις αυτές, και συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για το θέμα αυτό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου, η ανακριτική ομάδα και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

«Έγινε ανασκόπηση της πορείας των υποθέσεων, δόθηκαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις, και συμφωνήθηκε ότι θα ξανασυναντηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα», είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε ακόμη πως στη Νομική Υπηρεσία υπάρχει ένας κατάλογος με τις υποθέσεις αυτές που επικαιροποιείται αναλόγως των βημάτων που γίνονται.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν υποθέσεις που πρόκειται να καταχωρηθούν στο δικαστήριο σύντομα, η ίδια πηγή απάντησε πως «έχει υποθέσεις που είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους κάποια στιγμή, όμως δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει αυτό».

Ανέφερε, εξάλλου, πως τέτοιου είδους συσκέψεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πως πέραν αυτών η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Νομική Υπηρεσία και τους νομικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις υποθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE