ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Επιστρατεύει όλες τις υπηρεσίες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φονικών σεισμών

Τουρκία: Επιστρατεύει όλες τις υπηρεσίες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φονικών σεισμών

Ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός προχωρά στην επιστράτευση όλων των δυνατοτήτων και υπηρεσιών που έχει στην διάθεση του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φονικών σεισμών.

Πριν από λίγη ώρα, η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε το νέο απολογισμό των φονικών σεισμών. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, 3.432 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21.103 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου απολογισμού των σεισμών, το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανέφερε ότι συνολικά 2.103 ανθρακωρύχοι ταξίδεψαν στη σεισμική ζώνη για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τους σεισμούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ακτών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το πρώτο πλοίο έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας «Νενέ Χατούν» αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πλοίο αναμένεται να φθάσει στη Μερσίνη για να παραλάβει προμήθειες και υλικά βοήθειας σε περίπου 72 ώρες και στη συνέχεια στην Αλεξανδρέττα μετά από περίπου 8 ώρες, ενώ αναφέρεται ότι η διαδρομή και το λιμάνι άφιξης μπορεί να αλλάξουν ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε το Πρακτορείο Ανατολίας, το πλοίο είναι ικανό να επιχειρεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το πλοίο διαθέτει νοσοκομείο χωρητικότητας 20 κλινών.

Νωρίτερα, το τουρκικό κράτος επιστράτευσε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία μεταφέρουν ασθενείς, πολίτες και είδη ανάγκης στον άξονα Αντιόχειας-Μερσίνης.

Την τιτάνια προσπάθεια του τουρκικού κράτους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών συντονίζει ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Κρατικό Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα, συνεχίζεται η πυρκαγιά στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, σε περιοχή όπου υπάρχουν κοντέινερ.

Στην Άγκυρα, το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν έλεγχοι σε όλη τη χώρα σχετικά με ισχυρισμούς για υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των προμηθειών έκτακτης ανάγκης.

Στο Ικόνιο, η Διεύθυνση Ασφαλείας προειδοποίησε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευκολότερη παράδοση βοήθειας στην περιοχή μετά τους σεισμούς. Σε παρόμοιες ανακοινώσεις προχωρούν και άλλες αρμόδιες αρχές.

Τέλος, η εταιρία «Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ» ανακοίνωσε ότι οι εργασίες επισκευής των ζημιών στις κύριες γραμμές μεταφοράς φυσικού αερίου μετά τους σεισμούς συνεχίζονται αδιάλειπτα.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top